Porsche nas ponovno razvaja z novim modelom legendarnega 911, tokrat v marsikomu najbolj poželjivi obliki GTS. Potencialno najbolj popoln 911 ponuja vse, kar od takšnega avtomobila pričakujemo.

Nova generacija sedaj ponuja več kot prejšnja, še posebej na pogonskem oddelku, kjer 3-litrski prisilno podprt šestvaljni bokser ponuja 480 KM in 570 Nm navora. Tako ko poprej je na voljo z zadnjim ali štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim PDK samodejnim menjalnikom ali sedemstopenjskim ročnim pretikačem. V primeru kombinacije s PDK menjalnikom se lahko GTS do stotice izstreli v vsega 3,3 sekundah, kar je več kot realno potrebujemo.

Vzmetenje je preneseno iz ultimativnega Turbo in natančno umerjeno za GTS. Namestili so adaptivne blažilnike znane pod oznako PASM, prav tako oba, Coupe in Cabriolet GTS prejmeta 10 mm nižje športno podvozje – zraven spadajo trše vzmeti, dodatne ojačitve in nov sistem PASM Control. Zadnja os se pohvali iz inovativnimi pomožnimi vzmetmi, posebnost razvita za Turbo modele, ki skrbijo za konstantno obremenitev glavnih vzmeti v vseh razmerah. Pri Turbu so si sposodili tudi mogočne zavore s 408 mm kolutmi spredaj in 380 mm zadaj. Vse dinamične izboljšave bo pospremila odlična zvočna kulisa, posledica novega izpuha in odstranjene odvečne izolacije v kabini.




Vizualno ga malo elementov izdaja iz množice, večinoma so to GTS označbe in med drugim satenasto črna 20-palčna platišča (21-palcev zadaj) ter črni okrasni detajli po karoseriji. V notranjosti med unikatne posebnosti spada 10 mm skrajšana prestavna ročica, GT Sport volan, Sport Chrono paket, dirkaška Porsche Track Precision aplikacija, električno nastavljiva sedeža, oblazinjenje v Race-Tex tekstilu in najnovejši informacijski sistem.

Čez nekaj časa bodo v ponudbo dodali Lightweight Design paket, ki sprednja sedeža zamenja s kompozitnima školjkastima, poslovi se zadnja klop, tanjša bo zasteklitev in lažja baterija. Kot standardno bo dodano krmiljenje zadnjih koles in še nekaj aerodinamičnih dodatkov. Rezultat bo GTS z več potiska k tlom in 25 kilogramsko dieto.

Glede na svoj potencial zmogljivosti je GTS umeščen med Carrero S in divjega GT3. Kdaj bo na voljo v slovenskih salonih in kakšne bodo cene, bo znano v prihajajočih mesecih. Za osnovnega kupeja bo v domači Nemčiji potrebno odšteti najmanj 140.981 evrov.