Britanski Aston Martin ima odlično novico za vse, ki so oddali naročilo za ultra hiperšportnika Valkyrie, a jim je zaradi visoke rasti problem zlesti v utesnjeno dirkaško kabino. Namreč inženirji so skonstruirali brezstrešno Spider različico, s katero bodo zvočni užitki še bistveno večji, vetrič v laseh pa po mnenju ustvarjalcev ponuja pristnejše doživetje, kot v bolidu Formule 1.

Žal zelo privlačnih galebjih vrat standardnega kupeja niso mogli prenesti na Spiderja, saj jih ni mogoče namestiti na odstranljiva karbonska strešna panela. Njihovo mesto so nadomestila metuljasta vrata z ozkima stekloma, kakršna že uporabljajo določeni Aston Martini, prav tako bosta za več svetlosti v kabini, na sredini prej omenjenih strešnih panelov dve polikarbonatni okenci.

Skrb pred skuštranimi lasmi je odveč, Valkyrie bo precej bolj nasilen, saj za kabino domuje mogočen 6,5-litrski Cosworthov V12, ki proizvede neverjetnih 1.000 konjskih moči in to brez pomoči dodatnega elektromotorja s 160 KM. Obenem Spider ohranja vso aerodinamično magijo kupejevskega brata, za nepopisno doživetje na stezi.

Praktično nobenih sprememb ni mogoče najti v notranjosti, ohranja minimalistično dirkaško nastrojeno okolje, zaradi odstranitve strehe je le nekoliko bolj okrepljena sama karbonska školjka. Proizvodnja je načrtovana za izključno 85 primerkov, prve dostave lahko pričakujemo na polovici leta 2022. Spiderji se bodo pridružili 150 kupejem in 40 izključno dirkaško namenjenim AMR Pro modelom – vrh Astonove hiperšportne trojice.