Pred Baziliko Marija Pomagaj na Brezjah se je s sklepnim dogodkom zaključil letošnji izbor Poslovni avto leta 2021 – PAL.

Na čarobni lokaciji so se razvrstili najboljši avtomobili letošnjega izbora Poslovni avto leta 2021, skupaj jih je bilo kar 25. Torej pet finalistov izbora službeni avto leta, poslovni, električni, managerski in dostavno vozilo leta.

Kako poteka izbor?

Novinarji Časnika Finance so v letošnjem izboru ocenjevali avtomobile in s pomočjo izračunov stroškov lastništva podjetja Avant Car določili finaliste. Nato je med 1. julijem in 25. avgustom bilo odprto glasovanje za finaliste posameznih kategorij s strani bralcev.

Vse kandidate kategorije Dostavno vozilo leta je na ločenem dogodku ocenila strokovna žirija uporabnikov – vodje voznih parkov in direktorji velikih prevozniških podjetij. Konec avgusta pa so avtomobile najvišje kategorije Managerski avto preizkusili in ocenili še člani managerske žirije, ki jo vsako leto sestavlja deset uglednih slovenskih direktorjev.

Na koncu so se seštele ocene vseh žirij in zmagovalci PAL 2021 so postali:

– Službeni avto leta – Renault megane/megane conquest

– Poslovni avto leta – Mercedes-Benz razred C

– Managerski avto leta – Mercedes-Benz razred S

– Električni avto leta – Renault twingo e-tech electric

– Dostavno vozilo leta – MAN TGE

Šestnajstega zaključnega dogodka PAL se je na Brezjah udeležilo prek dvesto gostov iz avtomobilske in drugih panog. Za prijetnejši ambient pa je poskrbela trenutno precej iskana akustična zasedba pri nas Teo Collori & Momento Cigano, ki je pred nedavnim nastopila tudi v dunajskem Künstlerhausu in na 62. Jazz festivalu Ljubljana.