James Bond se je že skoraj vrnil na filmska platna.

Po tem, ko je snemanje za nekaj časa zakasnilo »saj vemo kaj«, je sedaj najnovejši film legendarne sage že tik pred vrati. Vse ljubitelje avtomobilskih filmskih akcij bo razveselila Land Roverjeva novica o prihodi obmejne serije Defenderja, kakršnega so uporabili za snemanje.

Za razliko od tistih le vizualno pripravljenih, gre pri posebni seriji za pravcato zadevo – polnovrednega V8 terenca. Uradno sliši na ime Defender V8 Bond Edition in verjamemo, da bodo takšni mogotci kaj hitro našli lastnike. Filmsko navdahnjeni Defenderji bodo na voljo kot skrajšani 90 ali podaljšani 110, opremljeni z razširjenim črnim paketom, ki prinaša 22-palčna črna platišča, Xenon modre zavorne čeljusti in »Defender 007# oznake.

https://www.youtube.com/watch?v=DstNptnfN7g

Izdelati nameravajo le 300 Bondovih Defenderjev, vsak posebej obeležen s ploščico »one of 300«, osvetljenimi pragovi in edinstveno animacijo na Pivi Pro informacijskem sistemu ob zagonu vozila. Unikatnost zaokrožuje zunanja talna osvetlitev ob odprtju vrat, z napisom 007.

Manj ekskluzivna, vendar brez dvoma izjemno zanimiva zadevščina se skriva pod prednjim pokrovom. Govorimo seveda o kompresorsko podprtem 5-litrskem V8 motorju, ki premore 525 KM in 625 Nm navora, kar se preko osemstopensjkega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Nepridipravom kot iz Bondovega filma boste z lahkoto ubežali s pospeškom do stotice v 4,9 sekundah in najvišjo hitrostjo 240 km/h.

Za »kupejevskega« Defenderja 90 bo potrebno odšteti vsaj 122.926 evrov, za večjega 110 pa 126.011 evrov. Sicer v prihajajočem filmu niso uporabili le Defenderjev, temveč tudi sorodne Range Roverje SVR, klasičnega Defenderja serije III in številne Aston Martine. Se tudi vi že veselite novega Bonda? S predvajanjem bodo začel 30. septembra letos.