Crosover in SUV manija kar nimata konca, a včasih kateremu proizvajalcu uspe izdelati nekaj, kar pritegne marsikoga.

Kot vemo, tudi mestni malčki počasi izumirajo, nadomeščajo jih nekoliko privzdignjene alternative. Med najnovejšimi pridobitvami urbanih mestnih križancev je Hyundai Casper, prikupen malček z imenom prijaznega duhca.

Z mnogih kotov na hitro spominja na Suzukija Ignis, kar sicer ni slaba reč, ima popolnoma unikaten obraz in zadek. Okrogla osvetlitev spredaj mi daje rahlo mišičast, skoraj utilitarističen videz. Zaradi imena, se Hyundai pri spletnem razkritju ni mogel zadržati uporabe belega pregrinjala in prižganih luči (»oči«).




Na seznamu zelo zaželenih Hyundaijev se pridružuje poltovornjaku Santa Cruz, enoprostorcu Staria in nabrušenim N izvedenkam. Nobena skrivnost ni, da so Korejci trenutno na pohodu, kar se odraža tudi pri zanimivem in inovativnem oblikovanju. Casper je sicer zasnovan na enaki platformi kot mali i10, prav tako bosta sprednji kolesni par poganjala 1- in 1,2-litrska bencinska motorja z močjo v okolici 100 konjev. Dovolj za avtomobil katerega masa bo stežka dosegla eno tono.

Slabša novica ob tako prikupni napovedi je namen prodaje v vzhodnejših krajih od Evrope. Trenutno namreč Hyundai nima načrtov Casperja pripeljati na staro celino ali severno Ameriko.