Mazda CX-5 se je ustalila kot pomemben član japonske znamke, ki samo v Evropi dosega 21 odstotni delež prodaje. Da bi zagotovili nadaljnjo kakovostno prodajo, so za modelno leto 2022 pripravili paket prenove, ki prinaša več stila, tehnologije in nenazadnje varnosti. Uradna pot osveženega modela se bo pričela jeseni, takrat bo znanih več podrobnosti.

Med novostmi najprej opazimo postavnejši sprednji konec z novo masko in preoblikovanima žarometoma v LED tehniki, ki prinašata več dinamičnega videza, svež svetlobni zapis imata tudi zadnji svetili. Za razliko od zunanjosti, je bilo podvozje med prenovo nastavljeno bolj v smeri udobja in zmanjšanja cestnega hrupa – mehkejše vzmetenje, več zvočne izolacije ter udobnejši sedeži.

Mazda v CX-5 predstavlja sistem Mi-Drive izbirnik voznih programov, s katerim lahko voznik nastavi najljubši vozni profil glede na pot in razpoloženje. Pri modelih z i-Activ štirikolesnim pogonom Mi-Drive sistem pridobi terensko usmerjene programe vožnje. CX-5 bo po prenovi ponujena s tremi stopnjami opreme – nov vstopni nivo je Newground, sledita Homura+ in Takumi+. Začetnemu modelu so namenili zelenkaste podrobnosti maske, notranjih zračnikov in prešitja sedežev ter izbiro 17- ali 19-palčnih platišč.

Športno naravnani Homura doda črne okrasne elemente zunanjosti in rdeče sive ter olepšave v notranjosti. Z nekaj več elegance poskrbi Takumi z usnjeno oblazinjenimi sedeži, lesenimi elementi in kromiranimi dodatki zunanjosti. K povečani praktičnosti pripomoreta brezžična polnilnica v sredinski konzoli in vodoodbojna odlaga prtljažnika, za manj skrbi ob prevozu umazanega tovora ali blatnih štirinožnih prijateljev.

Mazdin i-Activesense varnostni paket sedaj vključuje tudi CTS sistem, za enostavno vožnjo v zastojih in adaptivna LED žarometa. Pri pogonskih sklopih bistvenih sprememb ni pričakovati, vsaj za Evropejce, severnoameriški kupci pa bodo lahko po novem izbrali le štirikolesno gnane različice.