Znamka CUPRA je v tovarni v nemškem Zwickauu začela serijsko proizvodnjo svojega prvega 100-odstotno električnega avtomobila CUPRA Born.

Izvršni direktor Wayne Griffiths in člani upravnega odbora družbe so ob začetku proizvodnje novega modela obiskali največjo tovarno električnih vozil v Evropi. Sprejel jih je Stefan Loth, predsednik upravnega odbora družbe Volkswagen Sachsen in bivši direktor tovarne v Martorellu.

Proizvodnja modela CUPRA Born označuje začetek novega obdobja za znamko, ki je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Münchnu naznanila električno ofenzivo s ciljem, da do leta 2030 postane popolnoma električna znamka.

”CUPRA Born s svojim emocionalnim dizajnom in električno športnostjo označuje začetek transformacije podjetja in začetek Cuprine električne ofenzive. Proizvodnja našega prvega 100-odstotno električnega modela v največji evropski tovarni električnih vozil nam bo prinesla dragocene izkušnje, saj nameravamo od leta 2025 izdelovati električna vozila tudi v Martorellu. Naš cilj je v Španiji proizvesti več kot 500.000 mestnih električnih vozil letno za različne znamke koncerna,” je dejal Griffiths.


CUPRA Born se bo predstavil tudi na salonu Automobile Barcelona 2021, ki se bo začel jutri in
bo pomenil začetek mednarodnega lansiranja modela.