Lotus nadaljuje svojo zgodbo z novim modelom Emira. Gre za popolnoma nov model, ki bo na asfalt zapeljal prihodnje leto.

Do takrat Britanci držijo zanimanje z različnimi videi in postopno razgrnitvijo podatkov. Tokrat so nas razveselili s tehničnimi podatki in približnega cenika izvedenke V6 First Edition.

Pričnimo pri jedru, ki ga bo tvoril prisilno polnjeni 3,5-litrski V6 agregat s 400 KM in ročnim šeststopenjskim menjalnikom. V zameno za doplačilo lahko vgradite samodejni »pretikač« z obvolanskimi ročicami. Stik s cesto bodo zagotavljale pnevmatike na 20-palčnih ultralahkih litih platiščih v dvobarvnem izgledu.


Kupci bodo lahko izbirali med štirimi sklopi opreme in šestimi karoserijskimi barvami, medtem ko bo za začetno zanimanje poskrbela dodatno obogatena izvedenka First Edition. Vanjo bodo serijsko vključena LED svetila, zadnji parkirni senzorji in izpušni sistem iz titana. Ambient vozila bo na voljo v sedmih različicah, kjer bo prevladovalo Napa usnje oziroma sintetično Alcantara oblazinjenje. Na domačih tleh bo first Edition na voljo za slabih 80 evrskih tisočakov, medtem ko bo v Nemčiji potrebno dodati še pet »jurjev«. Več v prihodnjih tednih, vmes pa si oglejmo uradni napovenik vozila …