Podjetje Volvo Cars je danes v proizvodnem obratu v Gentu v Belgiji začelo s proizvodnjo najnovejšega popolnoma električnega modela C40 Recharge.

C40 Recharge je drugi popolnoma električen avtomobil znamke Volvo Cars in je najnovejši v nizu novih povsem električnih avtomobilov, ki bodo predstavljeni v prihodnjih letih. Do leta 2030 želi podjetje Volvo Cars prodajati samo popolnoma električne avtomobile, kar je ena izmed najbolj ambicioznih strategij elektrifikacije v avtomobilski industriji. Prav tako naj bi do leta 2040 postala podnebno nevtralno podjetje.

Tovarna v Gentu, ena največjih v podjetju, je pionir pri napredku podjetja Volvo Cars k popolni elektrifikaciji. Proizvaja tudi XC40 Recharge, popolnoma električno različico nagrajenega kompaktnega avtomobila SUV podjetja in prvega popolnoma električnega modela podjetja Volvo Cars.

Podjetje Volvo Cars je znatno povečalo zmogljivost proizvodnje električnih avtomobilov v tovarni v Gentu na 135.000 avtomobilov na leto in že pričakuje, da bodo več kot polovico obsega proizvodnje tovarne leta 2022 predstavljali popolnoma električni avtomobili.




„C40 Recharge je avtomobil, ki predstavlja našo prihodnost,“ je povedal Javier Varela, višji podpredsednik za industrijsko delovanje in kakovost pri podjetju Volvo Cars. „Naše proizvodne operacije in tesno sodelovanje z dobavitelji so ključni pri doseganju naših prihodnjih ambicij v smislu elektrifikacije in podnebne nevtralnosti. Naša tovarna v Gentu je pripravljena na povsem električno prihodnost in bo v prihodnjih letih pomemben del naše globalne industrijske mreže.“

C40 Recharge je zadnja manifestacija ambicij podjetja Volvo Cars za brezemisijsko prihodnost. Podjetje bo v prihodnjih letih predstavilo več dodatnih električnih modelov avtomobilov in si prizadeva, da bi 50 odstotkov svetovnega obsega prodaje že do leta 2025 sestavljali popolnoma električni avtomobili, preden bo do leta 2030 popolnoma električen celotni obseg prodaje.

Mejnik za novo poslovno strategijo podjetja, C40 Recharge, je na voljo na spletu prek spletnega mesta volvocars.com na izbranih trgih po vsem svetu. Kupci lahko vozilo naročijo iz udobja lastnega doma ali oddajo spletno naročilo skupaj s svojim prodajalcem.

Ob prevzemu novega C40 Recharge bo vsak kupec prejel priročno ponudbo za nego, vključno s postavkami, kot so servis, jamstvo, pomoč na cesti, pa tudi možnosti zavarovanja in polnjenja doma, če so na voljo.

C40 Recharge ponuja prednosti avtomobila SUV, vendar z nižjo in elegantnejšo obliko. Zadnji del C40 Recharge odlikuje osupljiva oblika zadnjega dela avtomobila, ki ustreza spodnji liniji strehe, nova oblika sprednjega dela pa predstavlja nov obraz električnih avtomobilov Volvo in vključuje žaromete z najsodobnejšo tehnologijo slikovnih pik.

V notranjosti C40 Recharge strankam ponuja visok položaj sedenja, ki ga ima večina voznikov avtomobilov Volvo najraje, medtem ko je na voljo z barvnimi in dekorativnimi možnostmi, ki so edinstvene za ta model avtomobila. To je tudi prvi model avtomobila Volvo, ki je popolnoma brez usnja.

Tako kot XC40 Recharge je tudi C40 Recharge opremljen z enim izmed najboljših informacijsko-razvedrilnih sistemov na trgu, ki je bil razvit skupaj z Googlom in temelji na operacijskem sistemu Android. Potrošnikom ponuja vgrajene Googlove aplikacije in storitve, na primer Google Assistant, Google Maps in Google Play.

Neomejeni podatki omogočajo vrhunsko povezljivost, C40 Recharge pa je zasnovan za brezžični sprejem posodobitev programske opreme. To pomeni, da se bo po izstopu iz tovarne sčasoma še izboljševal.

Pogon je sestavljen iz dveh elektromotorjev, enega na sprednji in enega na zadnji osi, ki ju poganja 78-kWh baterija, ki jo je mogoče hitro napolniti, in sicer od 10 do 80 odstotkov v približno 40 minutah. Zagotavlja predvideni doseg približno 440 km.