Električni MG ZS EV bo v modelno leto 2022 zapeljal s številnimi izboljšavami, predvsem na področju pogona, saj so mu namenili večjo 72 kWh baterijo, s katero je domet iz nelagodnih 262 kilometrov zrasel na udobnih 439 kilometrov.

Zmogljivejša različica ZS EV bo v prodajne salone zapeljala že v tem letu, medtem ko cenejša alternativa z 51 kWh baterijo in 318 kilometrov dometa prihaja v začetnih mesecih naslednjega leta – brez dvoma bo ponovno ponudil odlično dostopno vstopnico v svet električnih avtomobilov, kot njegov predhodnik.

Oblikovno je ZS EV precej napredoval, še posebej je razlika očitna na sprednjem delu, kjer je pravo mrežo maske zamenjala zapolnjena, z lažnim efektom, v enakem odtenku kot preostala karoserija. S to potezo so pripomogli k boljši aerodinamiki, med drugim se na maski nahajajo polnilna vratca in indikacijske svetilke polnjenja. Sicer ZS EV v osveženo celoto povezujejo še nova svetila, nova odbijača in preoblikovani kompleti platišč.

Področje polnjenja zastopata Type 2 in CCS polnilna priklopa. Polnjenje preko domače vtičnice z maksimalno močjo 7 kW bo trajalo deset ur in pol, priklopljena na hitro DC polnilnico z močjo 76 kW, se bo baterija napolnila v 42 minutah.

Ustvarjalci niso pozabili na prenovo notranjega prostora, kjer domuje nov 10,1-palčni informacijski sistem z zaslonom na dotik in svežimi grafikami, modernejši so tudi digitalni merilniki pred voznikom. Višji stopnji opreme Trophy so namenili še brezžično polnilnico mobilnih naprav. Ko smo že pri mobilnikih, preko iSMART povezljivosti bo mogoče upravljati klimatsko napravo, varnostne sisteme in potek polnjenja baterije.