Mini je ponudbo Shadow Edition opreme razširil še na kompaktno kombilimuzino, kabrioleta in električno različico. Tako kot večja brata Clubman in Countryman, se trije malčki pohvalijo z novo polnočno črno kovinsko barvo, kontrastno srebrno streho, srebrnimi kljukami vrat, črnimi okrasnimi elementi in seveda specifičnimi emblemi.

Posebna izvedenka kombilmuzinskega in kabrio Minijev je zasnovana na športnem paketu opreme, kar poleg svežih črnih dodatkov prinaša 18-palčna lahka platišča, John Cooper Works aerodinamični paket in veliko strešno krilce. Pod osnovno opremo spada tudi osvetlitev v LED tehniki spredaj in zadaj. Na drugi strani je Mini Electric Shadow Edition, ki uporablja najvišji nivo opreme Yours, s 17-palčnimi platišči, adaptivnimi LED žarometi in standardnim parkirnim pripomočkom.

V notranjosti se vsi trije temačni Minije pohvalijo za antracitno obarvanim stropom, klavirsko črnimi okrasnimi elementi armaturne plošče in unikatnimi notranjimi pragovi vrat. Standardne sedeže so nadomestili športni JCW, prav tako je bolj športne volan. Poleg kozmetičnih popravkov Shadow Edition prinaša bogatejšo opremo – večji 8,8-palčni informacijski zaslon, samodejne brisalce s senzorjem za dež, avtomatske žaromete in pameten sistem klica v sili.

Klasičen kombilimuzinski Mini bo s Shadow Edition opremo na voljo kot trivratna ali petvratna različica in kot prej omenjeni kabriolet. Paket opreme bo mogoče kombinirati s Cooper ali Cooper S bencinskimi motorji. Vstopni 1,5-litrski trivaljnik ponuja 136 KM in 220 Nm navora, nabrušena 2-litrska enota pa 178 KM ter 280 Nm navora. Zadnji ostaja Mini Electric s 36,2 kWh baterijo in elektromotorjem s 184 KM.