Žirija izbora AUTOBEST, v kateri so specializirani novinarji iz 32 evropskih držav, je priznanje »The Best Buy Car of Europe 2022« podelila modelu Dacia Spring!

Žirija je Dacio Spring izbrala za najboljši in najbolj dosegljiv avtomobil v letošnjem izboru. Obenem je ta žirija prvikrat v svoji 21-letni zgodovini za zmagovalca izglasovala povsem električno gnano vozilo.

Po nedavno prejetem priznanju »Good Deal« v izboru »Automobile Awards« tudi ta nova lovorika nagrajuje videnje znamke Dacia o povsem električni mobilnosti, ki ponuja bistveno in je dosegljiva vsem.

Pristna zgodba o uspehu

Dacia Spring je bila na prve trge uvedena koncem marca 2021 in z več kot 43.000 naročili nemudoma našla svoje občinstvo. In to z dobrimi razlogi: Spring povsem električno mobilnost poenostavlja in ponuja vse, kar je za kupce bistveno (navigacijo, klimatsko napravo, električen pomik stekel, zrcaljenje pametnega telefona itn.) za ceno, ki ji v Evropi ni para.

Pod zunanjostjo kompaktnega športnega terenca se nahajajo rekordno prostorna notranjost s štirimi polnovrednimi sedeži, učinkovit in zanesljiv elektromotor in doseg do 305 kilometrov (v normnem ciklu WLTP City oziroma do 230 km v kombiniranem ciklu WLTP).

Poleg priznanja »The Best Buy Car of Europe 2022« je Dacia Spring tudi v ocenjevanju »ECOBEST
Challenge 2021«, ki ga je novembra izvedla organizacija AUTOBEST, dosegla odlične rezultate:
– izmerjen doseg 221 km v kombiniranem ciklu (homologacijska vrednost po WLTP je 230 km),
– preostali doseg 31 km po opozorilu na instrumenti plošči, da je na voljo preostalo 0 odstotkov energije,
– energijska učinkovitost s prevoženimi 8,25 km na kilovatno uro porabljene energije (8,25 km/kWh), kar je najboljša izmerjena vrednost med 15 preskušenimi avtomobili.

Dacia Spring