V modelno leto 2022 bosta Peugeota 208 in e-208 zapeljala z nekaj novostmi v opremi, kar sledi že tehnološki izboljšavi dometa električnega modela, napovedani prejšnji mesec.

Največja novost drugega paketa posodobitev bo poenostavljena izbira stopenj opreme, namesto s šestimi, bosta obe različici 208 sedaj na voljo s štirimi različnimi opremami – Active Pack, Allure Pack, GT in GT Pack. Zaradi povečanega povpraševanja strank po višje umeščenih stopnjah opreme, so odstranili dva nižji stopnji Active in Allure.

Enostavnejša bo tudi izbira motorjev, saj 1,5-litrskega BlueHDi dizla ne bo več mogoče kombinirati z najboljšim GT Pack paketom opreme, obenem je 1,2-litrski PureTech 100 bencinar z enako stopnjo opreme na voljo le z ročnim menjalnikom. Osemstopenjski samodejni menjalnik je rezerviran le za bolj zmogljivo različico s 130 KM.

Vizualne spremembe so precej minimalne, morda najbolj izstopajo nove diamantno črne obrobe oken pri različicah Active Pack in Allure Pack, kar naj bi poskrbelo za bolj športen videz. Med drugim prejemata oba omenjena paketa nove serijske pnevmatike razreda A+, za dodatno zmanjšanje kotalnega upora in izboljšano ekonomičnost. Več podrobnosti, kot so cene in začetek prodaje, bo znanih v kratkem.