Na letošnjem sejmu Consumer Electronic Show (CES) 2022 v Las Vegasu, najpomembnejšem sejmu elektronike, tehnologije in inovacij na svetu, ki bo potekal od 5. do 8. januarja, bo Citroën v osrčju razstavnega prostora Stellantis s ponosom prikazal svojo vizijo mobilnosti za sedanjost in prihodnost v obliki dveh pomembnih inovacij: Citroën Skate in Citroën Ami.

Za znamko Citroën je mobilnost jutrišnjega dne čista, avtonomna, povezljiva in nudi možnost souporabe. Njen koncept Citroën Autonomous Mobility Vision do potankosti pooseblja to filozofijo, saj uporabnikom ponuja prevoz po meri z ustreznimi izkušnjami in storitvami. S konceptom Citroën Autonomous Mobility Vision se Citroën pripravlja na potrebe urbane mobilnosti prihodnosti in namerava s svojim strokovnim tehnološkim znanjem uporabnikom ponuditi še več dobrega počutja, hkrati pa spoštovati okolje in optimizirati prometne razmere v mestih. Koncept združuje visokotehnološko platformo za samodejno vožnjo Citroën Skate s kapsulami za razne storitve in vrste rabe.

Prav tako Ami do potankosti uteleša Citroënove vrednote, ki so inovativnost, izjemna predanost družbenim izzivom in mobilnosti brez emisij CO2. Citroën Ami bo s ponosom predstavil novo izvedenko My Ami Pop z zabavno in športno stilsko zasnovo. Cenovno dostopni, električni, ultra kompaktni in okretni Ami se odziva na nove potrebe po mikro mobilnosti in dopolnjuje izbor električnih vozil, ki so namenjena tako fizičnim osebam kot tudi poslovnim uporabnikom.