Polestar je svojemu trenutno najbolj dostopnemu modelu 2 namenil izdatno posodobitev programske opreme. Posodobitve, ki si jih naložimo kar preko spleta prinašajo poskok zmogljivosti pogonskega sklopa in posledično skrajšan čas pospeška do 100 km/h.

Velika nadgradnja je sicer prva takšna s strani Polestarja, ta pa prinaša nekaj več magičnega dotika legendarnega imena, nekdaj slovečega po predelavah Volvov. Prvič so napovednik posodobitve predstavili na letošnjem festivalu hitrosti v Goodwoodu, sedaj pa je vsem lastnikom Polestar 2 s podaljšanim dometom in dvema elektromotorjema na voljo kup izboljšav.

Med odmevnejšimi je seveda povečanje zmogljivosti sistema za 68 KM in 20 Nm navora, na skupnih 476 KM in 680 Nm navora. Vse to je omogočeno le s pritiskom gumba in ne poseganjem v sam motor, kot je to potrebno pri večini avtomobilov z motorji na notranje izgorevanje. Enostavno mar ne?

Seveda je povečana sistemska zmogljivost prinesla izboljšane pospeške, tako Polestar 2 Dual Motor stotico doseže v 4,4 sekundah, za poskok od 80 do 120 km/h pa potrebuje samo 2,2 sekundi. Posodobitev je lastnikom na voljo preko Polestar Extras spletne trgovine, naložite pa si jo neposredno v sistem vozila. Trenutno je paket ponujen le na določenih trgih – Nizozemska, Norveška, Švedska, Švica, Finska, Danska, Nemčija, Avstrija in Velika Britanija. Severno-ameriški trg bo na vrsti v začetku prihodnjega leta, potem sledijo še ostali.