Na splet so pricurljale prve uradne fotografije prihajajočega električnega BMW serije 3, ki naj bi uradno pripeljal v prihodnjem letu.

Čeprav zaenkrat še ni veliko znanega o tem ali bo neslišna serija 3 globalen model, na voljo tudi na stari celini, bo pa brez dvoma velik konkurent Tesle Model 3. Glede na pobegle fotografije bi lahko povzeli ime i3, katerega novi njihova električna kombilimuzina, saj ta ne bo prejele neposredne zamenjave.

Za takšno razkritje so odgovorni pri kitajskem ministrstvu za industrijo in informacijsko tehnologijo, ki je prejelo BMW-jevo patentno vlogo za nadaljnji proces pridobivanja dovoljenja za prodajo. Fotografije nam ponujajo dober vpogled v oblikovne spremembe v primerjavi s standardno serijo 3. Teh sicer ni veliko, omejene s na zaprti ledvički, nekoliko preoblikovan sprednji odbijač, zglajena sprednja žarometa in globlja stranska pragova, ki bolje skrivata dodatno debelino zaradi baterije, medtem ko ima zadek nov difuzor namesto izpušnih cevi. Za zaključek so mu namenili še obvezna aerodinamična platišča.

BMW še ni predstavil nobenih podrobnosti o pogonskem sklopu, a gre pričakovati podoben sistem elektromotorjev in baterije kot pri sorodnem štirivratnem kupeju i4. Namreč oba modela sta zasnovana na modularni platformi CLAR, tako bo namestitev električne tehnologije precej enostavna. Trenutno je i4 ponujen kot eDrive40 in nabrušeni M50, oba koristita 83,9 kWh baterijski sklop. Osnovna različica z zadnjim pogonom premore 340 KM, visoko zmogljivi M50 pa prejme še dodaten elektromotor na sprednji osi, kar poveča zmogljivost na 544 KM.

Kar se tiče samega dometa, ga je pri eDrive40 ob enem polnjenju dovolj za 590 kilometrov, močnejši M50 pa jo izprazni v 510 kilometrih. Podobne številke gre pričakovati pri električni seriji 3, saj sta si z i4 precej podobna tudi po velikosti in masi.