Maseratijeva prodajna paleta se vztrajno širi, v začetku prihodnjega leta bomo kmalu spoznali novega člana, kabriolet različico superšpornika MC20. V istem letu se mu bodo pridružili še nestrpno pričakovan SUV Grecale in novi generaciji GranTurismo ter GranCabrio.

Pri trizobu so pred dobrim letom dni napovedali zanimivo novo prihodnost znamke, ki bo prinesla številne nove modele in več elektrifikacije. Med prvimi udarnimi modeli je brez dvoma superšportnik MC20, kateremu so bo kot pričakovano v kratkem pridružila še različica z zložljivo streho, ki sedaj vstopa v testno fazo.

Prvi prototip MC20 kabriolet je tako zapeljal skozi vrata tovarne v Modeni, kar so pri Maseratiju obeležili z uradnimi fotografijami zakamufliranega avtomobila. Že takoj lahko opazimo, da so se z odločili za trdo in ne platneno streho, kar denimo uporabljata tudi dva glavna konkurenta – Ferrari F8 Spider in McLaren 600LT Spider.

Na drugih področjih je vizualnih sprememb bore malo, praktično izgleda tako kot kupe, obenem še ni poznano katero ime bodo uporabili – preprosto kabriolet ali morda Spider. Ker gre za nekoliko bolj zapleteno različico, gre pričakovati poskok osnovne cene v primerjavi s kupejem, za katerega je potrebno odšteti najmanj 210 tisoč evrov.

Za voznikom bo na začetku brnel enak 3-litrski V6 podprt z dvema turbinama in 630 konjskimi močmi. Zaradi kompleksne strehe bo malenkost poskočila masa 1.475 kilogramov, kolikor tehta kupe, kar zna vplivati na pospešek do stotice v 2,9 sekundah in doseg najvišje hitrosti 325 km/h.

Za razliko od najbližjih konkurentov, nameravajo pri Maseratiju izdelati popolnoma električno različico MC20, ki je bila prvotno načrtovana za leto 2022, vendar so se načrti zaradi pandemije in pomanjkanja čipov za nekaj mesecev zamaknili.