O prihodu »baby« električne serije S, torej Mercedes-Benzu EQE smo že pisali, tokrat pa so Nemci zapeljali še meter naprej in predstavili športno AMG različico. Pravzaprav kar dve z oznakama Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC oziroma EQE 53 4MATIC+. Ali se kultnemu V8 pišejo meseci?

Zaenkrat se s takimi idejami Nemci (še) ne poigravajo, glede na napovedi pa verjetno nismo prav daleč. Vseeno velja pojasniti, da električni različici glede dinamike prav nič ne zaostajata, saj sta derivata na plečih sveže EVA2 platforme, kjer bodo snovali bodoče električne AMG modele. In kaj športna električarja nudita?

Oba EQE AMG modela bosta imela nameščena dva elektromotorja, vsakega na svoji pogonski osi. Pametna asistenčna tehnologija bo navor porazdelila glede na informacije izpod koles, kar nadalje zagotavlja kar najbolj optimalen oprijem v vseh vremenskih razmerah. To seveda rezultira v odličnem oprijemu pnevmatik in omogočeni visoko dinamični vožnji, ko si je voznik zaželi. V nasprotnem primeru bo EQE AMG okolju prijazna limuzina ne glede na športni pedigre.




Dodatno vižo bo na voznikove emocije igrala tehnologija zvoka. S pomočjo naprednega zvočnega sistema in posebnega računalnika izza bo namenski zvočni generator tvoril tri možne zvočne kulise – uravnoteženo, športno ali zmogljivo. Temu prirejeni bodo toni, bas in sama intenziteta zvoka nasploh, vse na žejo in počutje voznika.

Baterijski sklop tvori deset modulov s skupaj kar 360 baterijskimi celicami z nazivno napetostjo 328 voltov, medtem ko celotna kapaciteta sistema znaša 90,6 kWh. Pogonski sklop uporablja napreden sistem optimalne izrabe energije in polnjenja baterije, saj je obremenitev tehnike močno podvržena načinu vožnje in pogosta športna vožnja bi lahko znatno pospešila staranje akumulatorske baterije. Polnjenje bo možno z največ 170 kW z enosmernim tokom, medtem ko je izmenično omejeno na 11 kW oziroma v zameno za doplačilo na 22 kW.

Prav tako je osupljiva regeneracija zavorne energije, ki lahko regenerira z močjo kar 260 kW, kar zagotavlja zares zmogljiv zavorni sistem. Med tehnološke dobrote dodajmo še štirikolesno AMG Performance krmiljenje, adaptivno zračno AMG RIDE CONTROL+ blaženje podvozja in podobno.

O ceniku žal ni tekla beseda, vsekakor pa poltretjo tono zajetna nemška limuzina, ki združuje športni AMG pedigre z obilico sodobne tehnologije električnih vozil vsekakor ne bo poceni. Dodatna oprema in nasploh sami izvedenki bosta prilagojeni tržiščem, zato je možno da šibkejša različica AMG 43 ponekod ne bo na voljo. Več v prihodnjih mesecih, ko se Mercedes-AMG EQE približa prihodu v salone.