Trenutno morda največji inovatorji na področju motorjev z notranjim izgorevanjem, predstavljajo nov dirkalnik na osnovi Mazde2, ki ga žene biodizel, premiero pa bo doživel na vztrajnostni preizkušnji japonske dirkaške serije Super Taikyu.

Mazda2 Bio Concept ne deluje na čisto običajen biodizel, temveč na gorivo »nove generacije«, v celoti izdelano iz bio materialov. Za delovanje ga bo uporabljal lansko leto razkrit Skyactiv-D dizelski motor, katerega so že preizkusili z gorivom izdelanim iz maščob mikroalg in izrabljenega jedilnega olja.

Vse te zanimive poteze pri razvoju in preizkušanju različnih goriv v motorjih z notranjim izgorevanjem, sledijo Mazdini strategiji iskanja rešitev za doseg ogljične nevtralnosti, z uporabo dostopnih surovin, ki bodo ustrezale potrebam različnih vrst mobilnosti. Poleg hibridnih, dizelskih, električnih in priključnih hibridov želijo pri Mazdi promovirati tudi obnovljiva goriva.

Da se novinec Mazda2 Bio Concept na dirkališču ne bo počutil popolnoma osamljen, se mu bo pridružil nekoliko bolj tradicionalen dirkalnik v obliki modela MX-5, s poznanim Skyactiv-G bencinskim motorjem.