Nissan je poglobljeno preučil najnovejšo arhitekturo svojih električnih vozil s konstrukcijsko osnovo CMF-EV in osvetlil nekatere fine podrobnosti zasnove njegovih prihodnjih električnih modelov.

V Nissanu CMF-EV ljubkovalno imenujejo »čarobna leteča preproga«, gre pa za konstrukcijsko osnovo CMF-EV, ki oblikovalcem in snovalcem ponuja obilico priložnosti za ustvarjanje, za novo opredelitev izkušnje voznikov in potnikov. Ta konstrukcijska osnova je namensko zasnovana prav za električna vozila, prvikrat pa bo uporabljena za model Nissan Ariya, ki je prvi povsem električno gnan kupe crossover znamke.

»Konstrukcijska osnova CMF-EV je čudo ustvarjalnega inženiringa. Ponuja izjemen, dnevni sobi podoben notranji prostor – večjo notranjo dolžino ob dani zunanji dolžini – obenem pa je pripravljena na našo najmodernejšo pogonsko tehnologijo e-4ORCE. Njena prilagodljivost nam daje možnost, da premikamo meje možnega v inženiringu in oblikovanju,« je dejal Pierre Loing, podpredsednik za načrtovanje izdelkov Nissan Motor Co. Ltd.

Osnova CMF-EV prinaša tudi več priložnosti za sodelovanje, saj izkorišča sinergije v okviru Zveze Renault-Nissan-Mitsubishi, kar se da povečuje učinkovitost proizvodnje in partnerjem pomaga doseči skupne cilje do leta 2030 – ob prehodu v elektrificirano prihodnost kupcem prinašati optimalno vrednost.

Kot so podjetja iz Zveze nedavno objavila, bo ta konstrukcijska osnova glavni temelj za 15 električnih modelov do leta 2030.