Med tridesetimi najbolje prodajanimi avtomobilskimi znamkami v Evropi se DS Automobiles uvršča med vodilne večenergijske znamke z vidika povprečne vrednosti emisij CO2.

S 97,3 grami emisij na kilometer po preizkusnem postopku WLTP je DS Automobiles postavil drugim merila na področju energetskega prehoda.

Znamka DS Automobiles vse od svoje ustanovitve postavlja elektrifikacijo v samo osrčje svoje strategije, modeli iz njenega izbora pa so 100-odstotno elektrificirani že od leta 2019. Za čisto vse modele DS je na voljo tudi elektrificirani motor z nizkimi emisijami, o čemer pričajo 100% električni DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE in DS 9 E-TENSE s priključno hibridnimi motorji, ki razvijejo od 225 do 360 konjskih moči. Leta 2021 je elektrificirani izbor E-TENSE predstavljal 35% vseh registriranih novih vozil po celem svetu. Od leta 2024 pa bodo vse nove kreacije znamke samo še na 100% električni pogon.

»DS ENERGY COACH«: odličnost pri vsakem zaviranju Aplikacija DS ENERGY COACH, ki sta jo razvila ekipa DS Performance in dvakratni prvak v Formuli E Jean-Eric Vergne za DS 9 E-TENSE 4×4 360, pomaga vozniku optimizirati regeneracijo energije med fazami upočasnjevanja. Rezultati se prikažejo na sredinskem zaslonu.

»PLUG-IN REMINDER«: praktični vgrajeni pomočnik

Pravilna uporaba priključnih hibridnih modelov je bistvenega pomena za njihovo optimalno učinkovitost. Vozniki priključnih hibridnih modelov iz izbora E-TENSE znamke DS Automobiles so že vključeni v tak način uporabe.

Povprečno vsakodnevno število prevoženih kilometrov z modeloma DS 7 CROSSBACK in DS 9 se je povzpelo na 72 kilometrov, od tega s 70% deležem uporabe električnega motorja. Rekorde dosegajo na Portugalskem in v Belgiji, kjer ta delež znaša 78 in 77%.

Čeprav zna zelo velika večina voznikov znamke DS Automobiles že zdaj odlično izkoristiti učinkovitost priključnega hibridnega izbora E-TENSE, pa je še vedno možno še dodatno izboljšati njegovo energetsko učinkovitost.

Aplikacija PLUG-IN REMINDER, ki se samodejno naloži v sisteme za informacije in razvedrilo modelov iz priključnega hibridnega izbora E-TENSE, voznika opozori v primeru, da vozila ne priključijo dovolj pogosto na polnilno postajo.

Prvo opozorilo se prikaže v obliki priporočila po petih dneh uporabe vozila in najmanj desetih vožnjah, ki so bile opravljene brez priključitve na polnilnico. Aplikacija svetuje vozniku, naj opravi polnjenje, da bo s tem optimalno izboljšal uporabo priključnega hibridnega motorja. Tem sledijo vsakodnevna sporočila vse do opomnika, ki se nato prikazuje vsak mesec po sto opravljenih vožnjah brez polnjenja.

Znamka DS Automobiles vse od svoje ustanovitve postavlja elektrifikacijo v samo osrčje svoje strategije, modeli iz njenega izbora pa so 100% elektrificirani že od leta 2019. Za čisto vse modele DS je na voljo tudi elektrificiran motor, o čemer pričajo 100% električni DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE in DS 9 E-TENSE s priključno hibridnimi motorji, ki razvijejo od 225 do 360 konjskih moči. Od leta 2024 pa bodo vse nove kreacije znamke izključno še na 100% električni pogon.