Motrio je poprodajna znamka Skupine Renault od leta 1998 s celovito ponudbo delov, ki po varnosti in funkcionalnosti ustrezajo originalnim nadomestnim delom.

Zdaj pričenja s prodajo nove generacije pnevmatik, ki z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno izpolnjujejo potrebe vseh vrst kupcev.

Na trgu, na katerem kupci vedno bolj posegajo po celoletnih pnevmatikah, bo ponudba pnevmatik »Fairway« celovita; na voljo so že letne pnevmatike, od aprila celoletne in od junija 2022 še zimske pnevmatike te vrste.

»Za Motrio imamo ambicijo razširiti ponudbo nadomestnih delov in postati akter za drugi in tretji del življenjskega cikla avtomobilov vseh znamk, kar pomeni 80 odstotkov evropskega voznega parka. Paleta pnevmatik »Fairway« je pomemben korak v tem razvoju. V sodelovanju z našim novim proizvajalcem bomo zmožni našim kupcem zagotoviti celovito ponudbo pnevmatik z najboljšimi zmogljivostmi v svojem segmentu, preverjenimi s preskusi  pri neodvisni ustanovi. Do leta 2025 bo v ponudbi znamke Motrio več kot 30.000 izdelkov,« je povedal Guy-Olivier Ducamp, direktor oddelka neodvisnih nadomestnih delov Skupine Renault.

 Te nove pnevmatike so na voljo v velikostih od 33 do 51 centimetrov (13” do 20”), primerne za zelo veliko število vozil in pomenijo zanimivo alternativo pnevmatikam prestižnih znamk. Motrio Fairway bo v prid optimalne varnosti deležen nenehnih izboljšav in ponujal enakomerno obrabo tekalne površine, s tem pa daljšo življenjsko dobo, izvrstni lego na cesti in natančnost vodenja, dobro odpornost na akvaplaning, izjemen oprijem na suhem cestišču in učinkovito zaviranje na mokrem.

Takšne zmogljivosti bodo omogočale, da bodo pnevmatike po evropski lestvici oznak dobile B za oceno oprijema na mokri podlagi in C za oceno kotalnega trenja.

»Kakovost in cena na dosegu vseh« je jedrno načelo znamke Motrio, nove pnevmatike »Fairway« pa bodo ponujale najboljšo kakovost, kar potrjuje evropska oznaka, po zelo konkurenčnih cenah. Motrio Fairway končnim kupcem ponuja najboljše tudi z gospodarno porabo goriva in najboljše cene, kar je v nasprotju s splošno rastjo cen v tem sektorju.