Mercedes je za obeležitev jubileja izbral 2 in pol tonsko zver z mogočnim 585 konjskim V8 motorjem, ki sliši na ime Mercedes-AMG G63 Edition 55. Čeprav se zdi izbira terenca nekoliko neobičajna za takšno obletnico, predvsem športnega oddleka AMG, gre za premišljeno izbiro, saj se bo razred G nekoč poslovil od motorjev z notranjim izgorevanjem.

Letos gre za precej zanimivo leto, saj velik jubilej praznujeta dve veliki nemški imeni športnih avtomobilov. Medtem ko bo BMW M obrnil 50 let, se AMG pohvali s 55 letno tradicijo. V obdobju praznovanja lahko pričakujemo številna presenečenja, eden izmed njih pa je bil precej neučakan in je na zabavo pripeljal nekoliko prej.

Govorimo seveda o G63 Edition 55, ki se ponaša z veliko unikatnih podrobnosti. Zunanjost jubilejnega G-Wagen je odeta v obsidian črno kovinsko ali svetlo belo barvo. Za dodatno popestritev poskrbijo kovana 22-palčna AMG platišča v sivem odtenku in opremljenost z s paketoma AMG Night Package ter AMG Night Package II. Črnino okrasnih elementov nadgrajujejo Edition 55 oznake, notranjost odeta v kombinacijo redečega in črnega usnja ter matirane karbonske okrasne površine.

Pod oglatim pokrovom motorja domuje standarden 4-litrski twin-turbo V8, ki opravlja odlično delo kurjenja dragocenega bencina in ustvarjanja 585 KM ter 850 Nm navora. Kljub svoji škatlasti obliki in zajetni masi se AMG G63 do stotice požene v 4,5 sekundah.

Prihodnost Mercedesa razred G je svetla, čeprav električna. Vodja AMG-ja, Philip Schiemer, je dejal: »Tako kot bo razred G v električni obliki ohranil svoj originalen karakter, se pri Mercedes-AMG trudimo ohraniti vozno dinamiko produktov iz Affalterbacha, kljub elektrificirani prihodnosti.« Navdušujočo 55 letno zgodovino bodo nadaljevali še enkrat toliko, obeta pa se nam precejšnje število zanimivih avtomobilov.

Če se nekoliko vrnemo k Mercedesu-AMG G63 Edition 55, bo le-ta nemškim kupcem na voljo za dodatnih 17.850 evrov doplačila, na vrh 180 tisoč evrov, kolikor je potrebno odšteti za G63 brez dodatne opreme. Zatorej la pohitite z nakupom, namreč paket Edition 55 bo na policah le do oktobra.