Nemški predelovalec, znan po vpadljivih predelavah pregrešno dragih jeklenih konjičkov, predstavlja nov blag paket ali »softkit« za Ferrarija F8 Spider, ki postavlja vprašanje, kaj je po njihovem mnenju subtilno, glede na to, kako izgleda tale končni izdelek.

Tudi če Mansory nov paket oklicuje kot blagega, vsi z dobrimi očmi in malce okusa opazimo, da gre za precej izdatno poseganje v samo oblikovanje. Vsekakor pa gre za bistveno bolj eleganten izdelek v primerjavi s polnovrednim F8XX paketom, ki bo užalil marsikaterega privrženca rdečih konjičkov.

Kaj torej prinaša »softkit«? Cel kup dodatkov iz ogljikovih vlaken. Opazimo lahko nove dodatke na sprednjem in zadnjem odbijaču, poglobljena stranska pragova, spremenjene zračne reže na bokih, dodatek na sprednjem prtljažnem pokrovu, manjše zadnje krilce ter nenazadnje nova platišča. Čeprav deluje paket le estetski, pravijo, da ima malenkosten vpliv na samo aerodinamiko.

Agresivnejši videz Ferrarij F8 Spider ali kupejevskega Tributo, lahko pospremimo še z dvema paketoma nadgradnje motorja. Preprostejša predelava programske opreme prinaša poskok zmogljivosti 3,9-litrskega twin-turbo V8 motorja na 780 KM, medtem ko obsežna predelava z novima turbopuhaloma in športnim izpuhom prinaša zastrašujočih 880 KM ter 960 Nm navora. Rezultat je projektil, ki se do stotice izstreli v 2,6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 354 km/h.