Mercedes-AMG po dveh izvedbah z motorjem V8 predstavlja SL 43, tehnično inovativen vstopni model novo razvitega ikoničnega roadsterja.

Pod pokrovom motorja vozila z odprto streho z razporeditvijo sedežev 2 + 2 in tekstilno zložljivo streho je vrstni štirivaljni bencinski motor z 2 l gibne prostornine, ki zagotavlja ustrezen pogon.




SL 43 temelji na tehnologiji, ki prihaja iz Formule 1 in jo v elitnem razredu motošporta že vrsto let uporablja ekipa Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Je prvi primer uporabe električnega turbopolnilnika na izpušne pline pri serijskem vozilu na svetu in zagotavlja posebno spontane odzive na dodajanje plina v celotnem razponu vrtljajev, s čimer ponuja še bolj dinamično doživetje vožnje in večjo učinkovitost. Turbopolnilnik deluje prek 48-voltnega električnega sistema, ki napaja tudi zaganjalnik-alternator z jermenskim prenosom (RSG). Zato ima Mercedes-AMG SL 43 moč 280 kW (381 KM) in maksimalni navor 480 Nm, v določenih voznih situacijah pa lahko zaganjalnik-alternator poskrbi za povečanje moči do 10 kW (14 KM).

Nov vstopni model v družini SL se ponaša tudi z obsežno serijsko opremo. Poleg tega pa je s številnimi opcijami za povečanje udobja in varnosti na voljo širok nabor možnosti za individualizacijo.