Električen crossover Nissan Ariya prejel je priznanje Red Dot Design Award v kategoriji oblikovanje izdelka. S tem je Nissan že sedmič prejel to priznanje.

Pri modelu Ariya je bila prepoznana izstopajoča inovativnost električnega avtomobila in visoko kakovostno oblikovanje, za katerega je bil uporabljen edinstven Nissanov koncept »brezčasnega japonskega futurizma« (Timeless Japanese Futurism).

Elegantno oblikovani model Ariya, združuje Nissanovo strokovno znanje na področju električnih vozil z najnovejšimi tehnologijami povezljivosti, in tako tvori novo poglavje v zgodbi o električnih vozilih znamke Nissan. Ariya obeta močno pospeševanje in gladko, tiho delovanje. Notranjost po vzoru salona zagotavlja gostoljubno in udobno okolje tako za voznika kot tudi za vse potnike.

Leta 1955 ustanovljena nagrada Red Dot Design Award je eno najpomembnejših priznanj za oblikovanje na svetu, čigar podeljevanje organizira oblikovalski center Severnega Porenja-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) v Nemčiji. Letos je žirija petdesetih proizvajalcev in oblikovalcev različnih industrijskih izdelkov izbrala zmagovalce na podlagi devetih oblikovalskih kriterijev, kot so estetičnost, funkcionalnost, kakovost, ergonomičnost, trajnost in inovativnost. V kategoriji oblikovanja izdelkov je nastopalo okrog 7.900 prijav iz približno 60 držav.

Red Dot Design Award je vsakoletno mednarodno ocenjevanje oblikovanja. Nagrade se podeljuje za tri kategorije: oblikovanje izdelka, oblikovanje znamke in komunikacij, ter oblikovanje koncepta. Zaščitni znak Red Dot je mednarodno prepoznan simbol kakovostnega oblikovanja. Nissan je že sedmič prejel to priznanje, ki ga je prejel že v letih 1993, 1996, 2001, 2002, 2003 in 2018.