Dnevna svetilka je odločilen element sprednje maske pri novem DS 4. Svetilka, razvita s strani Hella Slovenija, postavlja nova merila pri prispevku svetlobne opreme k značaju avtomobila.

DS4 je zadnji član v premijskem segmentu DS Automobiles. Sprednjo masko v največji meri določa svetlobni odtis, sestavljen iz LED žarometov in impozantnih dnevnih svetilk. Z inženirskega vidika je dnevna svetlika pionirski produkt, predvsem zaradi svoje velikosti, naprednih materialov in števila LED izvorov.

Skupno 96 LED izvorov ustvarja unikaten svetlobni podpis, ki zagotavlja avtomobilu izviren in inovativen izgled. Združena ekipa DS stilistov in Hella inženirjev je v treh letih razvoja ustvarila privlačno, kompleksno in avantgardno svetilko. Ob upoštevanju fizikalnih, stilskih in legalnih zahtevah, je ekipi uspelo razviti odločujoč element za identiteto avtomobila.

Razvoj takšnega produkta omogoča tehnično znanje in dobro sodelovanja med vsemi deležniki – med kupcem, dobavitelji, razvojnimi inštituti in seveda znotraj Helle. In ker se vložek v dobre odnose vedno izplača, so DS Automobiles in Hella želeli obstoječe sodelovanje nadgraditi še s skupnim dogodkom. 12. in 13. aprila 2022 je bila tako v prostorih Helle v Ljubljani in v Kamniku omenjena dnevna svetilka v svoji končni obliki, torej kot del DS 4, predstavljena vsem zaposlenim, ki so se lahko prijavili tudi na testno vožnjo z vozilom DS 4.