Hi-Fi sistem premium FOCAL® novega PEUGEOTA 308 SW je plod več kot štiriletnega partnerskega sodelovanja s priznanim francoskim podjetjem Focal, ki je specializirano za visoko precizno akustiko.

Sistem je idealno integriran v voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® novega vozila 308, tako da ponuja zvočno izkušnjo po meri, ki združuje užitke v povsem preciznem poslušanju in vožnjo z visoko kakovostnim zvokom.

Ekipe znamk PEUGEOT in FOCAL so za vsak zvočnik skupaj določile ležišče po meri, tako da so čisto vsi potniki deležni izjemne zvokovne potopitve v virtualni svet. Poleg tega so izvedle navzkrižno študijo strateških delov (definicija vrat, rešetk, oblog, steklenih delov…), da bi zagotovile najboljšo možno reprodukcijo zvoka v potniškem prostoru. Niti ena najmanjša podrobnost ni bila prepuščena naključju, vse do zgradbe prtljažnega prostora, v katerega je vdelan nizkotonski zvočnik. Zvočni ambient je stabilen in natančen, glasovi so razločni in podrobni, nizki toni pa so globoki in prodorni.

Sodelovanje med znamkama PEUGEOT in Focal se je pričelo leta 2014, sprva na področju konceptnih vozil: mobilna okrepčevalnica Bistrot du Lion, FRACTAL, INSTINCT, e-LEGEND… Kasneje pa se je razširilo na serijske modele znamke PEUGEOT: 2008, 3008, 5008, 508 in 508 SW.

Focal že več kot 40 let velja za referenčno znamko s področja izdelave zvočnikov z visoko kakovostjo reprodukcije zvoka za domačo rabo, monitorjev za snemalne studie, slušalk in avdio sistemov za vozila in plovil.