Pri Bentleyju so na trg poslali za 180 milimetrov podaljšan SUV model Bentayga EWB, ki se pričakovano usmerja na izrazito udobje potnikov. To je že peta različica Bentayge, ki bo skušala zakrpati vrzel, ki je nastala ob umiku prestižnega Mulsanne.

Prirastek v dolžini medosne razdalje, ki skupno sedaj znaša 3.175 milimetrov, vodi v prid potnikom zadnje klopi. Hkrati bodo tamkajšnji potniki uživali v najbolj naprednih avtomobilskih sedežih s specifikacijo Airline Seat. Ta med drugim omogoča tudi natančno nastavitev želene temperature in vlage. Tako je, tudi delež vodne pare boste lahko nastavili. Posebna tipala uravnavajo na šest segmentov razdeljen sedež in v vsakem delu posebej regulirajo želene nastavitve. Sofisticirana reč.




Nadalje so potnikom na voljo ogrevana naslonjala za roke, posebna razkošna osvetlitev v perforiranem usnju ter nenazadnje tudi samodejno zapiranje vrat. Novost pri Bentaygi EWB je različica 4+1, ki ima normalno na zadnji klopi dva fizično ločena sedeža, ki v vmesnem prostoru »skrivata« pomožni sedež. Slednji se z enostavnim manevrom pretvori v sredinsko naslonjalo.

Zunanje posebnosti Bentayge EWB so maska z navpičnimi letvicami v hladilnih režah ter posebna 22-palčna polirana platišča. Kupci bodo lahko izbrali zgolj pogon s štirilitrskim V8 agregatom (550 KM in 770 Nm), medtem ko markantni W12 in priključni hibrid ne bosta na voljo.

Uradni cenik Bentayge EWB še ni znan, kakor tudi model na določenih trgih še ni na voljo, so pa vodilni pri Bentleyu prepričani, da bo najbolj prostorni SUV pri hiši predstavljal skoraj polovico vseh prodanih Bentayg, medtem ko ta zaenkrat predstavlja tretjino vseh prodanih Bentleyjev.