Najbolj zagrizeni avtomobilski poznavalci se morda še spomnite posebnega hiperšportnika iz leta 2020, ko je francoski podjetnik Laurent Tapie napovedal oživitev znamke Delage in prihod prvega cestno legalnega modela D12, z mogočnim V12 motorjem.

Legalnost za vožnjo po cesti omenjamo, saj hiperšportnik D12 s svojim videzom sprva daje vtis dirkalnika, brez nujnih dobrin za udobje. Kljub temu gre za pravo cestno pošast, ki je sedaj dobila delujočo prototipno obliko in že prestaja obsežna testiranja na stezi Magny-Cours v Franciji. Omenjen prototip se bo v kratkem podal tudi na severnoameriška tla, kjer bodo lahko za volan sedli tudi potencialni kupci.

Delage D12 je precej neobičajen hiperšportnik s tandemsko dvosedežno razporeditvijo, v središču pa domuje hišno razvit 7,6-litrski atmosferski V12 motor, dodatno podprt z elektromotorjem. Sistemska zmogljivost bo pri udobnejši GT izvedenki odmerjena pri 1.100 KM, lažji, dirkaško nastrojen Club pa bo premogel 1.010 KM. Obljubljajo brutalne pospeške in najvišjo hitrost najmanj 360 km/h.

Hiperšportnik navdahnjen s strani Formula 1 bolidov, se poleg mogočnega pogonskega sklopa ponaša še z monokom šasijo, karbonskimi zavorami in platišči, revolucionarnim kontrakcijskim vzmetenjem ter vrhunsko aerodinamiko. Za pomoč pri nastavljanju dinamike so se obrnili kar k legendarnem prvaku Formule 1, Jacquesu Villeneuve. Prvi primerki bodo zapeljali v roke ameriških kupcev, skupno jih bodo tja poslali 10, 20 jih bo namenjenih preostanku sveta.