Opel Vivaro-e HYDROGEN je idealno lahko gospodarsko vozilo za stranke, ki želijo prevoziti dolge razdalje ali morajo vozilo oskrbeti z energijo v nekaj minutah.

Vivaro-e HYDROGEN z električnim pogonom je električno vozilo na vodikove gorivne celice s priključno baterijo. Tehnologija je tako kompaktna, da v primerjavi z običajnimi pogonskimi sklopi ne zahteva nobenih kompromisov glede tovornega prostora. Doseg znaša do 400 kilometrov (po WLTP), polnjenje z vodikom pa traja le tri minute – približno toliko, kot je potrebno za polnjenje običajnega vozila z dizelskim ali bencinskim motorjem.

Vozilo ponuja do 6,1 kubičnega metra prostornine za tovor, nosilnost 1000 kilogramov in 1000 kilogramov vlečne zmogljivosti. Vivaro-e HYDROGEN je na voljo v dolžinah M in L (4,95 in 5,30 m) in so ga že vključili v vozni park družbe Miele, nemškega proizvajalca vrhunskih gospodinjskih aparatov.

Z novim Vivarom-e HYDROGEN Opel nadaljuje svojo elektrifikacijsko ofenzivo. Kupci imajo možnost izbire pogonske zasnove iz Oplove ponudbe lahkih gospodarskih vozil, ki ustreza njihovi uporabi. Vivaro-e HYDROGEN dopolnjuje baterijska električna lahka gospodarska vozila Combo-e Cargo, Vivaro-e in Movano-e. Opel bo do leta 2024 ponudil elektrificirano različico vsakega modela osebnega in lahkega gospodarskega vozila.