Pri Volkswagnu si močno ogledujejo konkurenco pri Tesli in Polestarju, trenutno nazadovanje nameravajo odpraviti z napredno novo električno limuzino ID. Aero, ki počasi dobiva svojo končno podobo. Oblikovno se naslanja na koncept ID. Vizzion iz leta 2018 in vključuje številne prepoznavne elemente družine ID, kot nekaj novosti.

Ob prihodu na trg bo ID. Aero postal šesti član Wolfsburške električne družine in kot pričakovano bo oblikovno sledil smernicam preostalih modelov. Večino oblikovanja narekuje aerodinamika, zato ima precej nizek nos, katerega krasi par žarometov povezanih z vzdolžnim svetilnim elementom, razdeljenim z logotipom znamke. Nekaj agresije doprinese trojica meglenk ob robovih odbijača, medtem ko bok s skritimi kljukami vrat pripomore k zmanjšanju zračnega upora. Kljub zajetnim dimenzijam količnik zračnega upora znaša le 0,23 Cd.

Zelo elegantno strešno linijo popestri kromirana letvica, ki se razteza od prvega do zadnjega stebrička, poudarjena je tudi bočnica značilna za družino ID. Povsem nova to še 22-palčna platišča z diamantnim rezom. Na zadku bomo našli prečno LED osvetlitev z unikatnim svetlobnim zapisom in celo osvetljen logotip.




Že pred časom je Volkswagen potrdil, da bo lahko električna limuzina ID. Aero z enim polnjenjem baterije prevozila najmanj 600 kilometrov, sedaj razkrivajo nadaljnje podrobnosti evolucije platforme MEB. S skoraj petimi metri dolžine je ID. Aero bistveno daljši od Tesle Model 3 in precej bližje Modelu S, tako bo z dodatno pridobitvijo prostora enostavna vgradnja vsaj 77 kWh baterije.

Nova arhitektura električnega sistema bo poskrbela za dvig moči polnjenja na 200 kW in skrajšanje časa polnjenja med 10 ter 80 odstotkov na 30 minut. Povečana bo tudi zmogljivost pogona, še posebej prvi štirikolesno gnani različici GTX, ki bi lahko stotico dosegla v 5,5 sekundah. V prihodnje nameravajo pripraviti še praktično karavansko različico ID. Aero, katero je napovedal koncept ID. Space Vizzion na salonu v Los Angelesu leta 2019.

Obe izvedenki ID. Aero bosa predstavljali čistejšo alternativo nadvse uspešnega Passata, prav tako ju bodo izdelovali v isti tovarni v kraju Emden v Nemčiji. Prvi se bodo lahko novega Volkswagna v začetku prihodnjega leta razveselili kitajski kupci, nato bosta sledili premieri na severnoameriškem in evropskem trgu.