Bentley razkriva enega izmed zadnjih modelov z ikoničnim W12 motorjem, ki sliši na ime Flying Spur Speed in predstavlja neposredno zamenjavo za standarden model, katerega so odslovili letos maja.

Za razliko od sorodnega Continentala GT Speed, večji Flying Spur Speed ni bolj zmogljiv, saj v dolgem nosu ostaja enak 6-litrski W12 podprt z dvema turbopuhaloma, ki ustvari 635 KM in 900 Nm navora. Nespremenjena statistika pomeni pospešek do stotice v 3,8 sekundah in najvišjo hitrost 333 km/h. Moč se ponovno preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa, prav tako je enaka nastavitev šasije s serijskim zračnim vzmetenjem in 48-voltno gnanim aktivnim sistemom preprečevanja nagibanja.

Za dinamično plat bo poskrbljeno s strani štirikolesnega krmiljenja, ki pri nižji hitrosti z nasprotnim gibanjem koles omogoča lažje manevriranje, pri višji hitrosti pa tandemsko premikanje dodaja stabilnost. Flying Spur Speed se med drugim pohvali z največjimi jeklenimi zavornimi kolutmi med serijskimi avtomobili, s 420 mm premerom na sprednji osi.




Čeprav se tehnično in dinamično bistveno ne bo razlikoval od prejšnjega standardnega W12 modela, se Speed ločuje vsaj na oblikovnem področju. Sprednja maska in prestale mreže so temnejše kot prej, zatemnjena so tudi svetila, sedi na novih 22-palčnih platiščih z različnimi zaključnimi odtenki, po želji so lahko rdeče obarvane zavorne čeljusti. Paket Styling Specification doda spodnji del sprednjega odbijača, stranska pragova, zadnji difuzor in manjše krilce iz ogljikovih vlaken.

V notranjosti ostaja postavitev povsem nespremenjena, svežino predstavljajo le novi materiali, predvsem Dinamica Pure, semišu podoben material, 73 odstotno izdelan iz recikliranega poliestra. Bogatejša je izbira konfiguracij, zavoljo 15 različnih barv usnje in številčnejših materialov okrasnih površin. Z novimi grafikami se ponašajo še digitalni merilniki.