Ford predstavlja novega Rangerja z najbogatejšim novim paketom opreme Platinum, s katerim postavljajo nov nivo premijskega udobja v tem segmentu. Ranger Platinum se pridružuje zanimivi ponudbi nove generacije najbolj uspešnega poltovornjaka na trgu stare celine.

Bogato opremljeni Ranger Platinum bo na voljo v kombinaciji z zmogljivim 3-litrskim V6 turbodizlom s 160 kW (240 KM), ki s svojo neomajno močjo, zajetnih 600 Nm navora in uglajenim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom dopolnjuje udobno križarsko tematiko prestižne opreme. Z novo generacijo Rangerja so v tem segmentu poltovornjakov postavili nov standard vsestranske uporabnosti in terenskih sposobnosti, sedaj želijo osvojiti še področje luksuza.

Ranger Platinum je ponujen izključno s klasično dvojno kabino s petimi sedeži, katere postavno zunanjost krasi unikatna maska s kromiranim nanosom, ki se razteza na ostale elemente karoserije, za dodatno popestritev poskrbijo 20-palčna platišča s črnim ozadjem. Premijski občutek povzdignejo vrata z mehkim zapiranjem, zatemnjena stekla in osvetlitev z značilnim podpisom ter sprednja žarometa z LED matrično tehnologijo.

Vstop v notranjost razkrije udobno okolje odeto v kakovostno usnje in široko tehnološko zasedbo. Sprednja potnika bosta razvijala 10-smerno nastavljiva sedeža s perforacijo, gretjem in hlajenjem ter stilskim kontrastnim prešitjem. Prijetno atmosfero ustvarijo okrasne površine iz temno rjavega javorjevega lesa, z dodatkom ambientalne osvetlitve. Digitalno okolje zastopa par 12-palčnih zaslonov – digitalni merilniki in pokončen osrednji informacijski zaslon – z najnovejšo SYNC 4 programsko opremo.

Standardno so Rangerju Platinum namenili Bang & Olufsen ozvočenje, brezžično polnilno ploščad, storitev FordPass Connect za posodobljenje preko spleta in široko zbirko varnostnih pripomočkov – monitor mrtvega kota, sistem spremljanja prečnega prometa, opozorilnik spremembe voznega psu in kamero s 360-stopinjskim pogledom. Evropski navdušenci nad novim Rangerjem Platinum že lahko oddajo svoje naročilo, začetek proizvodnje bo stekel marca prihodnje leto, prvi primerki bodo na ceste zapeljali proti koncu pomladi.