Električnemu gibanju se je vdal tudi Suzuki, saj predstavljajo prvi vpogled v električno prihodnost znamke v obliki koncepta eVX, s katerim so nastopili na dogodku Auto Expo 2023 v New Delhiju v Indiji. Futurističen koncept združuje značilno 4×4 lastnost znamke z napredno tehnologijo najnovejših baterijsko-električnih avtomobilov.

EVX je popolnoma električni koncept križanca, ki je del Suzukijevega prvega globalnega strateškega električnega načrta in bo na trg zapeljal predvidoma do leta 2025. Z dolžino 4.300 mm, višino 1.600 mm in širino 1.800 mm, ga lahko primerjamo z modelom S-Cross, konkuriral pa bo električarjem, kot so Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro in MG ZS EV. Zaradi partnerske naveze s Toyoto, lahko pričakujemo delitev električne tehnologije, morda celo določenih komponent z rastočo družino bZ.

Zaenkrat so pri Suzukiju precej skopi s podrobnejšimi podatki, potrjujejo le uporabo baterije s kapaciteto 60 kWh, kar naj bi zadoščalo za 550 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Na krovu prihajajoče serijske različice bi lahko ugledali tudi inovativen dvostopenjski menjalnik, nastal v sodelovanju s kanadskim podjetjem InMotive, ki potencialno za 15 odstotkov izboljša doseg in hitrost pospeševanja.

Predsednik Suzuki je novinarsko konferenco na sejmu Auto Expo pospremil z besedami: »Veseli me, da lahko predstavimo eVX, naš prvi globalni strateški električni avtomobil. V skupini Suzuki je reševanje globalnega segrevanja prednostna naloga. Spodbujamo vrsto globalnih ukrepov za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov. Suzuki bo svojim strankam po vsem svetu še naprej ponujal izdelke optimizirane za različne načine življenja in vožnje.«