Nissan ponuja pogled za kulise priprav Ariye e-4ORCE na ekspedicijo »Pole to Pole«, od severnega magnetnega pola do južnega pola.

Prilagojena Ariya, ki bo razkrita februarja, bo prevozila več kot 27 tisoč kilometrov v skrajnih pogojih in bo prvo vozilo kateregakoli tipa, ki se bo podalo na to pot. Britanski pustolovec Chris Ramsey in njegova soproga Julie Ramsey bosta s predelano Ariyo e-4ORCE odpotovala na življenjsko pustolovščino.

Med pripravami za premagovanje ostrih polarnih razmer na Arktiki in Antarktiki so Chrisovo ekspedicijsko vozilo Nissan Ariya e-4ORCE prilagodili z namestitvijo robustne posebne zunanje opreme. Z dvignjenimi obesami in razširjenimi loki blatnikov zaradi namestitve velikih pnevmatik in dodatki na karoseriji je Ariya pripravljena za varovanje pred nekaterimi od najbolj skrajnih razmer na svetu.

»Nissan in ekipa ekstremnih pionirjev pri »Pole to Pole« si upajo narediti tisto, česar drugi ne, zato premikajo meje električne mobilnosti in pospešujejo pot k čistejšemu, varnejšemu in bolj vključujočemu svetu. Upamo, da bomo z lotevanjem in tudi dokončanjem te ambiciozne odprave dosegli druge ljudi po svetu, jim dali navdih za dejanja, dokazali  zmožnosti električnih vozil in pospešili njihovo sprejetje kot del rešitve za zmanjšanje svetovnih izpustov,« je dejala Clíodhna Lyons, regijska podpredsednica za načrtovanje izdelkov in storitev.

Ambiciozna odprava bo pokazala tudi napredne zmožnosti sistema e-4ORCE, Nissanove najnaprednejše tehnologije pogona in nadzora vseh štirih koles. Vzpostavljanje ravnovesja med velikimi zmogljivostmi in nadzorom brez primere, Ariyin sistem e-4ORCE zagotavlja samozavest, udobnost in nadzor z natančnim upravljanjem pogonske moči in zavorne moči za gladko in stabilno vožnjo. Ariya, vodilna na svojem področju, se bo s svojimi velikimi zmogljivostmi in povezano tehnologijo izkazala kot popoln partner za pustolovske vožnje.

Nissan namerava pospešiti prehod na električna vozila in prehod v čistejši svet s podporo dolgoročne vizije Nissan Ambition 2030, ki je usmerjena v krepitev mobilnosti in širše, pri čemer ima elektrifikacija osrednjo vlogo.

Spremljajte Nissan in ekipo odprave »Pole to Pole« na življenjski pustolovščini, s katero želijo povečati ozaveščenost o podnebni krizi in vlogi, ki jo imajo lahko električna vozila pri zmanjševanju ogljičnih izpustov.