Honda povečuje privlačnost modelne linije Jazz z osvežitvijo, ki poleg prenove hibridnega pogonskega sklopa e:HEV, novih oblikovnih podrobnosti zunaj in znotraj, prinaša športno obarvano različico Advance Sport.

Modela Jazz Elegance in Advance se pohvalita s preoblikovano sprednjo masko s temnejšimi elementi in bolj poudarjenimi odbijači z dodatnimi teksturami, ki poskrbijo za bolj postavno držo. Zunanje spremembe zaokrožujejo nove barve litih platišč. Pustolovsko navdahnjena različica Crosstar je prejela novo mrežo maske in srebrne okrasne vložke, vključno s pragovi, ki spominjajo na zaščito karoserije. Notranjost modelov Elegance in Advance je bogatejša za nekaj novih barv, materialov in okrasnih površin, medtem ko se Crosstar ponaša z novim oblazinjenjem in unikatnimi površinami na armaturni plošči, sredinski konzoli ter vratih.

Glavna posebnost prenove Jazza je različica Advance Sport, ki iz povprečja izstopa po športnih dodatkih in ekskluzivni sivi karoserijski barvi. Sprednji odbijač, masko in zunanji ogledali krasi črna barva, ki se znašla tudi na notranjih robovih 16-palčnih platišč. Za več športnega občutka v notranjosti poskrbijo sedeži prevlečeni v kombinacijo črnega umetnega semiša in sivega sintetičnega usnja, medtem ko trikraki volan, sredinski naslon za roko in vstavke vrat krasi kontrastno rumeno prešitje.

Prenovljeni Jazz ohranja učinkovit e-HEV hibridni pogonski sklop, sestavljen iz ekonomičnega bencinskega motorja, dveh elektromotorjev, samodejnega menjalnika in inteligentnega vmesnika s tremi načini vožnje. Elektromotor ustvari 10 kW (14 KM) več moči, tako je skupna moč odmerjena pri 90 kW (122 KM), generatorskem motorju pa so moč povečali na 78 kW (106 KM). 1,5-litrski bencinski motor je pridobil 7 kW in zdaj doseže največjo moč 79 kW (107 KM), medtem ko navor še vedno znaša 131 Nm.

Pozabili niso niti na samodejni menjalnik, ki sedaj bolj gladko speljuje, pri modelu Advance Sport pa za več športnega občutka vrtljaje motorja drži nekoliko višje in tako ponuja večjo odzivnost pospeševanja. Prilagojeno delovanje pogonskega sklopa pri športnemu Jazzu dopolnjujejo trše vzmetenje, novi blažilniki in povečana torzijska stabilnost. Pri Hondi so poslušali mnenja kupcev in povečali vsestransko uporabnost Jazza z dodano zmogljivostjo vleke tovora do 500 kilogramov.

Jazz je z medživljenjsko prenovo pridobil tudi na področju varnostnih in asistenčnih sistemov, ki bolje spremljajo voznika ter hitreje reagirajo v ključnih situacijah. Zavoljo sodobne tehnologije se aktualna generacija Jazza pohvali s petimi zvezdicami na testih varnosti Euro NCAP. Prodaja vseh osveženih različic Honde Jazz bo na evropskih tleh stekla v nekaj tednih.