Leta 1965 je Burkard Bovensiepen ustanovil podjetje, s strastno zavezo k razvoju in izdelavi produktov za pristne navdušence nad avtomobilizmom. Znamka Alpina že več desetletij razvaja z avtomobili s prestižno notranjosti, diskretno športno podobo in dinamiko prepredeno z udobjem. Z enako filozofijo nadaljujejo tudi danes, ko predstavljajo svoj najmočnejši produkt.

Petdesetletno tradicijo izdelave navdušujočih maloserijskih avtomobilov nadaljuje novi B5 GT, ki bo presenetil vse ljubitelje Bavarcev. Kljub prepoznavni uglajenosti se pod dolgim nosom skriva najmočnejši in najzmogljivejši pogonski sklop v zgodovini podjetja. B5 GT predstavlja vrhunec BMW serije 5 pri Alpini, tako v limuzinski, kot karavanski Touring izvedbi. Alpino B5 GT poganja uveljavljeni 4,4-litrski bencinski V8 s podporo dveh turbopolnilnikov, ki slovi po dinamičnem in gladkem prenosu moči ter visokem navoru. Moč enote v B5 GT je odmerjena pri 466 kW (634 KM) in 850 Nm navora, kar pomeni, da je najmočnejša motor kadarkoli vgrajen v Alpinim avtomobil.

Pospešek do stotice se zavoljo zajetne konjenice odvije v samo 3,4 sekundah oziroma 3,6 sekundah pri Touringu. Najvišji hitrosti znašata 330 in 322 km/h. S temi številkami B5 GT postavlja nova merila v segmentu, zelo verjetno gre za najhitrejša serijska limuzino in karavana. Za dodatno popestritev dinamike bo poskrbel športni izpušni sistem prevlečen v titan, s črnim zaključkom. Da ni vse v številkah zmogljivosti, potrjuje izboljšano področje vodljivosti, za kar skrbijo dodatne ojačitve podvozja in natančnejše krmiljenje z boljšim povratkom informacij. Znižano je prav tako vzmetenje, kar prinaša nižje težišče in manj neželenega nagibanja. Za varno zaviranje iz vratolomnih hitrosti bodo zadolžene Brembo zavore s 395 mm kolutmi spredaj in 398 mm zadaj.

Alpinina nova zver sedi na posodobljenih klasičnih 20-krakih 20-plačnih kovanih platiščih, prevlečenih v unikatni barvi Marron Volciano in z okrasnim napisom B5 GT. Kupci bodo lahko svojega izbranca popestrili z izbiro šestih posebej zmešanih karoserijskih barv – Arctic Race modra, Petrol Mica,  British Racing, Chalk, Imola Red ali Daytona Violet. Notranjost je kot pričakovano odeta v najkakovostnejše Nappa ali Merino usnje v različnih barvah. Ekskluzivna ponudba zajema usnje Lavalina z unikatno vezenim napisom B5 GT na naslonih sedežev ali športno obarvano oblazinjenje v črni alkantari. Obe izvedenki Alpine B5 GT bosta omejeni na 250 primerkov.