Volkswagen je najbolje prodajanemu družinskem SUV-ju v paleti namenil privlačen paket opreme Black Edition, ki ga ovije v temno sivo kovinsko karoserijsko barvo in poudarja nastopaško noto s črnimi okrasnimi elementi.

Nova stopnja opreme Black Edition se uvršča med R-Line Edition in nabrušenim modelom R, saj je zasnovana na podlagi športnega paketa s karoserijsko obarvanima odbijačema, zatemnjenimi stekli, črnim okrasjem na sprednji maski, ogledalih, stranskih letvicah, v enakem odtenku so tudi 20-palčna platišča Suzuka, med standardnimi dodatki je še panoramska streha. Serijsko so Tiguanu Black Edition namenili LED osvetlitev, digitalne merilnike, večji 9,2-palčni informacijski zaslon na dotik in nekaj pomembnih pripomočkov za večje udobje, kot so ogrevani sedeži, digitalni radio ter aktivni tempomat.

Kupci bodo lahko opremo Black Edition kombinirali s petimi različnimi pogonskimi sklopi s sedemstopenjskim DSG samodejnim menjalnikom. Vstopnico predstavlja 1,5-litrski TSI bencinar s 150 KM, sledi 2-litrski TDI dizel z enako konjenico. Nekoliko kasneje bodo ponudbo obogatili s štirikolesni gnanima 2-litrskim TSI bencinarjem s 190 KM in 2-litrskim TDI dizlom s 150 KM ter 2-litrskim dizlom z 200 KM.