Pri štirih krogih vztrajno krepijo svojo električno ponudbo, saj se približuje prihod številnih novih modelov, med prvimi bo SUV Q6 e-tron. Za ohranjanje stika s konkurenco pa je pomembno tudi konstantno posodabljanje sistemov, kar so namenili trenutno najmanjšima članoma Q4 e-tron in Q4 e-tron Sportback.

Nova programska oprema 3.2 bo kmalu razširjena na vse modele z modelnim letom 2022, nekateri iz letošnjega leta pa so že standardno opremljeni. Takšen način izboljševanja je na mogoč zaradi zmožnosti brezžičnih »over-the-air« posodobitev znotraj sodobnih vozil. Q4 e-tron bo zavoljo posodobitev uporabnikom omogočal ustvarjane osebnih profilov, nov je načrtovalnik poti v aplikaciji myAudi, shranjujejo se tudi nedavni cilji. S pomočjo myAudi aplikacije bodo lahko uporabniki iskali prosta parkirna mesta in preverjali stanje vozila, v primeru nezgod pa bodo lahko opravili spletni klic na pomoč.

To še zdaleč ni vse, saj posodobljena programska oprema ponuja tudi dodano vrednost na področju polnjenja in zmogljivosti. Funkcija »prednostni čas polnjenja« bo strankam pomaga polniti vozilo ob nizkih stroškovnih časih, recimo ponoči, s spremenljivim načrtom električne energije. Deluje tako, da uporabniku omogoči nastavitev določenega okna polnjenja z izmeničnim tokom preko domače ali javne polnilnice. Posodobitev prav tako pripomore k izboljšanem optimiziranju temperature, z upoštevanjem zunanjih razmer in stanja baterije. Posledično je moč polnjenja z enosmernim DC tokom povečana na 135 kW, funkcija Plug & Charge pa omogoča samodejno plačevanje storitev na poti.

Lastniki Audijev bodo lahko v aplikaciji myAudi izbirali med širšo paleto tematik za prilagajanje videza, vse od osvetlitve informacijskega sistema, do ozadja. V okviru sistema Audi connect in nadgrajenega paketa infotainment plus, deluje virtualni pomočnik Alexa, za pretočno predvajanje glasbe, spremljanje najnovejših novic in doseg ostalih zabavnih vsebin. Audiji Q4 e-tron narejeni v letošnjem letu dobo posodobitev prejeli preko spleta, lastniki starejših modelov bodo o možnosti nadgradnje programske opreme obveščeni s strani izbranega trgovca.