Znamenita britanska znamka prestižnih križark Rolls-Royce, se z novim modelo Spectre spogfleduje z električno prihodnostjo, zato se bodo iz ponudbe počasi poslovili avtmobili s klasičnimi V12 motorji, med prvimi bo kupejevski Wraith. Poslednja izdaja Black Badge Black Arrow z unikatnim oblikovanjem bo zapeljala v roke dvanajstih kupcev.

Wraith je luč sveta ugledal pred desetimi leti in se s svojim elegantnim videzom ter športno usmerjenostjo hitro zavihtel med najpomembnejše modele pri Rolls-Royce. Poleg pričakovanega udobja ponuja zmogljivo plat, katero zastopa 6,6-litrski V12 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki pod oznako Black Badge ustvari 632 KM in 870 Nm navora. Omejena izdaja Black Arrow gradi na enaki osnovi, vendar dodaja številne unikatne stilske podrobnosti, celo na notranjem pokrovu motorja, kjer je na rumeni plaketi zapisano »Final Coupe Collection«.

Oblikovne spremembe so seveda precej bolj obširne, namreč zunanjost je odeta v ekskluzivno slovesno srebrno barvo, ki se proti zadku preliva v diamantno črno. Za doseg takšnega efekta so inženirji porabili 18 mesecev razvoja in preizkušanja. Zunanjost popestrijo različni okrasni elementi v kontrastni rumeni, podobno kot pri Wraithu Landspeed Edition.

Enako barvito svežino so namenili notranjosti Wratiha Black Arrow, saj so v rumeno usnje prevleki del volana, armaturne plošče in udobne sedeže, obraz armaturke pa krasi unikatno umetniško delo z upodobitvijo znamenitega dvanajstvaljnega motorja. Namreč serija Black Arrow se poklanja zgodovinskemu dosežku iz leta 1983, ko je George Eyston z vozilom Thunderbolt postavil hitrostni rekord na ravnicah slanega jezera Bonneville v zvezni državi Utah. Sedemtonsko raketo z osmimi kolesi sta dva Rolls-Royce V12 motorja pognala do vratolomne hitrosti 575,335 km/h in tako je Thundebolt postal najhitrejše vozilo s takšnim motorjem, kar je obeleženo tudi v okrasni uri na armaturi Wraitha Black Arrow.

Nad glavami potnikov se razprostira nebesni strop z osvetlitvijo rimske ceste, za katero so porabili kar 2.117 optičnih vlaken, razporeditev pa je enaka kot na nočnem nebu nad Bonnveillskimi ravnicami 16. septembra 1938, ko je Eyton postavil rekord. Neverjetno zapleteni Wraithi Black Arrow so v celoti razprodani, koliko bodo morali kupci zanje odšteti ne razkrivajo, saj cena takšnih zbirateljev enostavno ne ovira.