Renault je danes najavil ime svojega prihodnjega kupejevskega športnega terenca višjega razreda: Rafale. Rafale zaokroža ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD.

Po modelu Austral, športnem terencu s petimi sedeži, in Espace, športnem terencu s petimi ali sedmimi sedeži, bo novi Rafale naslednji paradni konj Renaulta in bo okrepil ofenzivo znamke v segmentu D.

Navdih za izbiro imena prihaja iz slavne letalske preteklosti Renaulta. Za razumevanje povezave znamke z letalstvom se je treba vrniti v preteklost, na začetek 20. stoletja. Tedaj je bil Renault pionirski izdelovalec motorjev z notranjim zgorevanjem ne le za kopenska vozila, ampak tudi za vlake (motorizirane vagone »autorail«) in letala. Leta1933 je Renault kupil francoskega proizvajalca letal Caudron in ustanovil podjetje Caudron-Renault. Vsa letala so poimenovali po vetrovih in prav tako tudi C460, tekmovalno enosedežno letalo za doseganje rekordov, ki je leta 1934 preimenovano v Rafale. Svetovna premiera novega Renaulta Rafale bo 18. junija letos ob 54. mednarodni razstavi aeronavtike in vesolja na letališču Le Bourget pri Parizu.