ABT navdušuje s poslovilno izdajo Audija RS6 z V8 motorjem, imenovano kar Legacy Edition, s katero so poklanjajo že skoraj legendarnem avtomobilu. Zadnji RS6 je s svojim potencialom in drznim oblikovanjem dvignil nivo visokozmogljivih avtomobilov, predvsem karavanov. Prvotni desetvaljni motor so nadomestili z lažjim in zmogljivejšim V8 agregatom, kar je prineslo boljšo razporeditev mase ter odlično vozno dinamiko v zavojih.

Pri nemškem predelovalcu kot kaže vseeno niso zadovoljni z osnovno zmogljivostjo Audija RS6 in mu namenili obsežno nadgradnjo pogonskega agregata ter spremljajočo oblikovno popestritev. V nosu RS6 Legacy Edition ostaja 4-litrski V8, vendar s parom novih ABT turbopolnilnikov, novim vmesnim hladilnikom in spremenjeno nadzorno enoto motorja. Rezultat je povečanje moči s standardnih 463 kW (630 KM) na 559 (760 KM) in 980 Nm navora. Na področju pospeškov to pomeni doseg stotice v samo 3,1 sekundah, neuradno potrjena najvišja hitrost pa zagotovo krepko presega mejo 300 km/h.

ABT RS6 Legacy Edition je združljiv z aplikacijo myABT+, prek katere lahko lastniki spremljajo podatke o zmogljivosti vozila, kot so dodatna moč, temperatura hladilne tekočine in zraka, v prihodnje bo mogoče dodatno poskočnost tudi vizualno spremljati v operacijskim sistemu MMI, prek povezave z Apple CarPlay. V sistemu so vključeni tudi trije različni vozni profili, Eco, Sport in Race, kar spremeni lastnosti delovanja agregate glede na kakovost goriva.

Eden od aerodinamičnih vrhuncev ABT RS6 Legacy Edition je zračnik iz ogljikovih vlaken na pokrovu motorja, ki poleg vizualnih vidikov zagotavlja tudi boljše odvajanje toplote od osemvaljnika. Ta dodatek je le vrh gore številnih novih karbonskih elementov, kamor spadajo krilca na sprednjem odbijaču, stranska pragova, zadnji spojler in obroba difzuzorja. Pozabili niso niti na notranjost, sicer že bogato opremljenega RS6, kjer najdemo razširjeno oblazinjenje v tkanini Dinamica, volanski obroč v alkantari s sredinskim prešitjem, številne ABT logotipe in obeležilne napise RS6-LE na naslonih sedežev, v prtljažnem prostorju ter v obliki osvetlitve dobrodošlice.

Za lažje krotenje zajetne konjenice RS6 Legacy Edition bo poskrbelo popolnoma uglašeno podvozje z novimi vzmetmi in športnimi stabilizatorji na obeh oseh, več oprijema bodo nudile nove oprijemljive pnevmatike Goodyear Eagle F1 Supersport, ovite okoli 22-palčnih ABT High Performance kovanih platišč v bleščeči črni barvi. Nobena predelava pa ni celovita brez izvrstne zvočne spremljave, za kar so pri ABT-u poskrbeli z vgradnjo novega dušilnika iz nerjavečega jekla in štiri zaključke cevi s premerom 102 mm.

Popolnoma uglašeno vzmetenje z vzmetmi ABT coilover in športnimi stabilizatorji ABT na sprednji in zadnji osi zagotavljajo, da se zmogljivost odlično prenaša na cesto. K temu prispevajo tudi pnevmatike Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30 ZR22 na kovanih platiščih ABT HIGH PERFORMANCE IR22 v bleščeče črni barvi. Lastni sistem dušilnikov zvoka ABT iz nerjavnega jekla, ki se zaključi z zaključki cevi 4ABT s premerom 102 mm, zagotavlja pravi zvok. Koliko bo potrebno odšteti za poslovilno predelavo Audija RS& ni znano, a primerkov bo dovolj le za 200 srečnih kupcev.