Fiat Professional Ducato je bil proglašen za letošnjega zmagovalca med velikimi dostavniki in s tem nadaljuje svoj zmagovalni niz. Že petič zapored je nagrada, ki jo podeljuje britanska strokovna revija Company Car and Van, pripadla uspešnemu modelu znamke Fiat Professional.

Ducato je zmagal zaradi raznolikosti modelov v ponudbi, enostavnega upravljanja, praktično oblikovane notranjosti in naprednih varnostnih funkcij. Fiat Professional Ducato je že dolgo uveljavljen kot vodilni med lahkimi dostavnimi vozili in ta nagrada je le še ena potrditev, da z inovacijami in razvojem utira pravo pot.

Najnovejša različica modela Ducato, ki je bila prvič predstavljen leta 1981, ponuja prostornino do 17 m3 in nosilnost do 1.500 kg. Prav tako prinaša najboljšo učinkovitost v segmentu, kar pomeni, da ima več kot 6-metrski kombi najboljšo dolžino nakladališča v tej kategoriji, celo 300 mm daljšo od svojih glavnih konkurentov. Električna različica je opremljena z novo baterijo s 110 kWh za najboljšo izkušnjo brez emisij v razredu, zahvaljujoč avtonomiji do 420 km* v ciklu WLTP in od 0–80-odstotnemu polnjenju v manj kot eni uri, zahvaljujoč hitremu polnilniku do 150 kW, zaradi česar je E-Ducato najzmogljivejši v svoji kategoriji. Obsežna ponudba dizelskih motorjev je na voljo tudi z najnovejšo generacijo motorjev MultiJet, ki sodijo v sam vrh svojega razreda po zmogljivosti in vzdržljivosti.

Novi Ducato je prvo lahko dostavno vozilo, opremljeno z avtonomnimi naprednimi asistenčnimi sistemi (ADAS) 2. stopnje, ki pripomorejo k večji varnosti v cestnem prometu in omogočajo vožnjo brez stresa.

Fiat Ducato je serijsko opremljen s sistemi ADAS, ki zagotavljajo podporo pri zaviranju ob nepričakovanih ovirah, kot so pešci in kolesarji, LaneSense opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in inteligentni tempomat. Druge izjemne tehnološke funkcije vključujejo popolnoma digitalni potovalni računalnik in števce, digitalno vzvratno ogledalo in LED žaromete.