Seat bo 40. obletnico Ibize, najbolj legendarnega modela znamke, praznoval z omejeno serijo, imenovano Anniversary. Model, ki je ime dobil po otoku Ibiza, je bil za uspeh družbe preobrat: od leta 1984 je bilo v petih generacijah prodanih več kot šest milijonov primerkov.

Prva generacija Seat Ibize je bilo prvo vozilo, ki ga je znamka razvila brez pomoči kakšnega tehnološkega partnerja, le na podlagi lastnega strokovnega znanja in ob sodelovanju Giorgetta Giugiara za dizajn zunanjosti, Karmanna za dizajn notranjosti in Porscheja za pogon.

Ibiza je že od svojega nastanka leta 1984 na trgu merilo uspešnosti, obenem pa je tlakovala pot uspehu družbe Seat, ko je ta utrjevala svoj položaj kot globalno podjetje in dobavljala vozila po vsem svetu.

“Legendarna Ibiza je bila tako uspešna, da je v mnogih državah postala prepoznavna, preden je postala prepoznavna znamka! Znamka Seat ima trenutno najboljši nabor produktov v svoji zgodovini in je močnejša kot kdajkoli prej,” je povedal glavni izvršni direktor Wayne Griffiths. “Z normaliziranjem prej otežene oskrbe s polprevodniki je prodaja v letu 2023 zrasla za 24 %, saj smo prodali kar 288.400 vozil.”

Seat Ibiza Anniversary Limited Edition prihaja z novo opremo in v novih barvah ter z novimi aluminijastimi platišči in oblikovalskimi elementi.

Zunanjost vozila je oplemenitena z ekskluzivno grafensko sivo barvo za karoserijo in kozmično sivo barvo za 18-palčna aluminijasta platišča, na B-stebričku pa izstopa lasersko gravirani logotip “Anniversary Limited Edition”. Notranjosti dajejo nov pečat školjkasti sedeži z ekskluzivnimi tekstilnimi prevlekami, kar pomeni še več dinamike in udobja za voznika in sovoznika. Notranje obloge vrat in sredinska konzola so oplemenitene s temnim matiranim aluminijem, na pragu vozila je lasersko vgraviran logotip “Anniversary Limited Edition”.

Seat Ibiza Anniversary Limited Edition bo na voljo od prvega četrtletja leta 2024.