Slovenski lastniki »kombijev« se lahko zahvalijo vsem neštetim romunskim, ukrajinskim in še kakšnim prevoznikom, ki iz dneva v dan neutrudno drvijo po naših avtocestah, da bodo v prihodnjem letu plačali za uporabo avtocest dvojno ceno. 220 evrov, torej.

Edino merilo za višjo ceno je višina vozila nad prednjo osjo in sicer 1,3 metra, kot je to določil Dars. Tega podatka sicer ne navaja noben avtomobilski proizvajalec, zato je merilo še toliko bolj sporno. Edini, ki o tem odloča je torej Dars! Morda se morajo nad tem zamisliti tudi lastniki večjih terencev, pa tudi kakšen večji enoprostorec bi znal pasti pod tako določilo. Sicer pa smo podobno pravilo poznali še iz časov, ko je Dars pobiral še gotovinska plačila na neštetih cestninskih postajah. Saj se jih še spominjate, kaj ne?

Razni Multivani, Transporterji, Transiti, Jumperji in podobni avtomobili bodo torej padli v »drugi« cestninski razred. Pa čeprav jih marsikdo uporablja le zaradi njihove praktičnosti in vsestranske uporabnosti. Veliko bolj uporabni so kot kakšni večji kabrioleti, kupeji ali limuzine. Pa pri tem nič daljši ali težji! Marsikdo bo najbrž kar pošteno premislil ali se mu izplača ali ne. Nekaj prometa bodo tako prav gotovo spravili spet nazaj na lokalne ceste. In prav zanimivo bo videti koliko med njim bo »Romunov«. Zakaj smo že gradili avtoceste??? No ja, bomo pa zato prej poplačali Darsove dolgove. Kdo jih je že naredil? Kdaj bodo zopet volitve?