ŠOKANTNO: Preden kupite rabljen avtomobil, obvezno poglejte ta video!

Klasična barska debata, kupiti rabljen ali novi avtomobil. Večino na koncu vsi priporočajo rabljen avtomobil, saj za sorazmerno malo denarja dobiš izredno dober avtomobil. Vendar, ali se kupčija vedno splača??

Namreč, težava rabljenih vozil je vzdrževanje ter rja,  katera ne vpliva le na videz, temveč oslabi tudi osnovno konstrukcijo avtomobila, ki zato v primeru trka ne nudi več optimalne varnosti.

To so dokazali pri neprofitni švedski organizaciji Villaagarnas Riksforbund, ki so po enakih standardih, kot jih uporablja Euro NCAP, preizkusili varnost dveh rabljenih vozil – mazde6, kakršno so izdelovali med leti 2003 in 2008 ter volkswagna golfa iz obdobja 2004 do 2008.

Pri preizkusu so bili upoštevani standardi, kakršni so veljali v tistem času – današnji standardi so namreč še veliko strožji.

Mazda6 je takrat kot nova dobila 26 točk oziroma štiri zvezdice, medtem ko je rabljena, zaradi rje in oslabljene konstrukcije, dobila le 18 točk oziroma tri zvezdice. Morda se ne sliši veliko, a po besedah strokovnjakov to pomeni 20 odstotkov več možnosti, da voznik pri trku umre.

Volkswagen golf se je odrezal precej bolje; kot nov je bil takrat ocenjen s 33 točkami oziroma petimi zvezdicami, kot rabljen pa je prejel 32 točk oziroma štiri zvezdice.

Ali je nakup rabljenega avtomobila loterija?

NOV ZAKON: 400 EUR kazni za vrtenje števca, snemanje vozil na tehničnih!

90 odstotkov izrabljenih vozil v Sloveniji se izgubi v sivi ekonomiji