SportContact 7 družbe Continental je nova visokozmogljiva pnevmatika za športna vozila.

Od letošnje jeseni bo na voljo skupno 42 izdelkov v velikostih od 19 do 23 palcev, naslednje leto pa naj bi bilo v linijo dodanih še več izdelkov. Hannovrsko podjetje z novo generacijo pnevmatik SportContact voznikom, ki uživajo v športni vožnji, zagotavlja izjemno varnost s poudarkom na dobri vodljivosti in velikem številu prevoženih kilometrov.

Zmogljivost na dirkališču je v primerjavi s prejšnjim modelom višja za 10 odstotkov, zavorna pot na mokrem cestišču je za 8 odstotkov krajša, pri zaviranju na suhem cestišču pa je nova pnevmatika SportContact za 6 odstotkov boljša, hkrati pa omogoča tudi 17 odstotkov večje število prevoženih kilometrov. Novost pa vpliva tudi na boljšo vodljivost na mokrem in suhem cestišču ter na oprijem (preizkus velikosti pnevmatike 245/30 R 20). Družba Continental je pri razvoju dala največji poudarek na dovršenost v vseh merilih zmogljivosti, da bi zagotovila največji užitek v vožnji z optimalno varnostjo in trajnostnim vidikom v segmentu visokozmogljivih pnevmatik (UUHP).

Za novo pnevmatiko SportContact 7 so razvijalci pnevmatik uporabili vse svoje znanje: profil se prilagodi suhemu oziroma mokremu cestišču, zasnova profila, prilagojena velikosti, zagotavlja užitek v vožnji z vsakim vozilom, gumena zmes Black Chili pa s svojo sestavo omogoča natančen oprijem asimetričnega profila.

Pnevmatika SportContact 7 je bila razvita za vse: od osebnih avtomobilov s športnimi lastnostmi do super športnih avtomobilov. Paleta vozil je široka: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je prav tako del kot Audijeva serija RS in športni BMW družbe M GmbH. Sem spadajo tudi kompaktni modeli, kot sta Ford Focus III RS in Mini Cooper S Clubman. Primerne velikosti so na voljo tudi za model Porsche 4 S GT ter različna vozila družb AMG, Lamborghini in McLaren. V načrtu so tudi pnevmatike SportContact 7 v dimenzijah, primernih za vozila po naročilu, kot je Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

Foto: Continental