Na referenčnem testu naletne varnosti v okviru neodvisnega evropskega programa za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) je vstopni model češkega proizvajalca avtomobilov prejel pet zvezdic.

S skupno 78 odstotki možnih točk se Fabia trenutno uvršča med najvarnejša vozila svojega razreda. Model je prvič izdelan na prečni modularni platformi MQB-A0 koncerna Volkswagen. S tem rezultatom nadaljuje serijo najboljših ocen za vozila znamke Škoda tudi po strožjih merilih za ocenjevanje, ki veljajo od leta 2020. Od leta 2008 je vsak nov model češkega proizvajalca avtomobilov prejel najvišjo oceno.

Nova Škoda Fabia je na obsežnih preizkusnih trčenjih in varnostnih testih evropskega programa za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) dosegla izvrstne rezultate. Četrta generacija uspešnega modela je v okviru testnega programa, katerega merila za ocenjevanje so od leta 2020 še strožja, zbrala 78 odstotkov od največjega možnega števila točk. S tem nova Fabia spada med najvarnejša vozila svojega razreda. Za zaščito odraslih je avtomobil prejel 85 odstotkov možnih točk, za varnost otrok pa 81 odstotkov od največjega možnega števila točk. Na teh dveh področjih je bil torej še posebej uspešen. Škoda Auto z najvišjo oceno za novo Fabio nadaljuje serijo izvrstnih rezultatov: od leta 2008 je vsak od 14 modelov češkega proizvajalca, ki so jih testirali od takrat, prejel najvišjo oceno pet zvezdic.