Precej novi Genesis GV70 je že odživel električno revolucijo, tako bo na zahtevnem evropskem trgu lažje konkuriral Audiju e-tron in Mercedesu EQC. Electrified GV70 pa ni le na elektriko preobražen klasičen SUV, saj so med odmevnejšimi podatki štirikolesni pogon, 490 KM in bliskovito 350 kW polnjenje. Z letom 2025 bodo vsi novi Genesisi izključno električni, trenutno pa sta na voljo še dva Electrified modela in sicer limuzinski G80 ter kupe-SUV GV60.

Zaradi zasnove na standardnem GV70 z motorji na notranje izgorevanje, so morali spremeniti številna področja, za izboljšanje učinkovitosti. Zunanje površine so nekoliko bolj zglajene za lepše drsenje skozi gost zrak, sprednji odbijač je manj odrezav, maska je zaprta in zglajena za boljšo aerodinamiko, zadaj pa se skriva tudi polnilni priklop. Drugod najdemo še sveža 20-palčna platišča in preoblikovan zadnji odbijač, zaradi pomanjkanja izpušnih cevi.

Unikatnih oblikovnih podrobnosti je bila deležna tudi notranjost, pri Electrified na voljo z ledeniško belim oblazinjenjem iz različnih ekoloških materialov. Zaradi pomanjkanja tradicionalnega menjalnika in pogonske osi, je znižana sredinska konzola.

Pod površjem se skriva zaenkrat baterija z neznano kapaciteto, je pa povezana z dvema elektromotorjema za štirikolesni pogon. Skupna sistemska moč je odmerjena pri 490 KM in 700 Nm navora, dovolj da v »Boost« načinu do stotice pospeši v 4,6 sekundah. Z enim polnjenjem bo mogoče prevoziti preko 500 kilometrov ali 400 kilometrov po zahtevnem korejskem ciklu za električna vozila. Kot večina sodobnih električarjev združenja Hyundai, tudi GV70 koristi 800-voltno arhitekturo, ki prinaša hitro 350 kW polnjenje. Dolivanje elektronov od 10 do 80 odstotkov mine v samo 18 minutah.

Za optimalno razporejanje dometa, Electrified GV70 samodejno preklaplja iz štirikolesno gnanega načina na dvo-kolesno gnan program, tako da odklopi en elektromotor. Avtomobil s pametnim regenerativnim zaviralnim sistemom redno spremlja način vožnje in redno koriščene ceste ter tako samodejno prilagaja idealno stopnjo rekuperacije. Mogoča je tudi vožnje le z eno stopalko, na terenu pa se bo bolje znašel v načinu e-Terrain.

Genesis še ne razkriva kakšne bodo cene novega Electrified GV70, vendar gre glede na konkurenčnost z Mercedesom EQC pričakovati vstopno ceno pri 70 tisoč evrih.